Vágólapra másolva!
A tavalyi szenzációs szezon, a Stanley-kupa döntője után borzasztóan kezdte az idei jégkorongszezont az Anaheim Mighty Ducks együttese. A Hatalmas Kacsák negyedik meccsüket is elveszítették (ezúttal az Ottawa Senators ellen 3-0-ra), a bajnokságban mindössze két gól ütöttek, s egyedüli gárdaként még pontot sem szereztek az idei NHL-évadban.

Nyugaton a helyzet változatlan: a főcsoportelső Anaheim Mighty Ducks továbbra is nyeretlen az NHL idei szerzonjában. A Hatalmas Kacsák ezúttal hazai pályán hajoltak meg az Ottawa Senators nagyobb tudása elott, a 3-0-s zakó azt jelenti, idén négyből négyet vesztett az anaheimi hokicsapat.

Kicsit fura a szituáció, de a klub történetének legjobb szezonja után a franchise-história legrosszabb rajtját produkálja a kaliforniai gárda. A Stanley-kupáról egyetlen győzelemmel lemaradó együttes idén összesen két gólra volt képes (mindkettőt Rob Niedermayer ütötte), s a ligában egyedül áll pont nélkül.

Az Ottawa három gólját Hossa, Smolinski, illetve Varada szerezte, a Szenátorok portása, Patrick Lalime 27 lövést hárított, pályafutása 29. shutoutját érte el, mellesleg segített Jacques Martin edzőnek abban, hogy a szakvezető 300. NHL-sikerét ünnepelhesse. (Martin a liga történetének tizenharmadik trénere, aki elérte a háromszázas határt, eddig egy szakember, Scotty Bowman dicsekedhet azzal, hogy két együttes élén is eljutott ennyi sikerig.)

"A vereség ellenére ezen a találkozón az élet első jeleit véltem felfedezni játékunkban, néha remek dolgokat produkáltunk a jégen. Két lehetőség áll előttünk: leszegjük a fejünket, s bocsánatkéréseket rebegünk, vagy jobban akarunk játszani, s a Boston ellen vasárnap megszerezzük első győzelmünket" - nyilatkozta a hazaiak trénere, Mike Babcock, miközben a közönség hangos nemtetszését fejezte ki a gyászos produkció láttán.

A nap másik mérkozésén a Dallas Stars 4-2-re verte a Washington Capitalst, a hős az egy gólt és egy gólpasszt jegyző Jason Arnott volt, rajta kívül Philippe Boucher, Bill Guerin és Scott Young volt még eredményes. Statisztikailag érdekes, hogy a fővárosiak német kapusa, Olaf Kölzig eddig kilencszer védett a Dallas ellen, s még egyszer sem ünnepelhetett győztes csapat tagjaként.

A szabadnapos Detroit Red Wings hátvédje, a nyáron igazolt Derian Hatcher többszörös térdszalag-szakadás miatt akár féléves pihenőre is kényszerülhet.

Eredmények:
Dallas Stars - Washington Capitals 4-2
Anaheim Mighty Ducks - Ottawa Senators 0-3