Vágólapra másolva!
A Kobe Bryant-LeBron James párharc ugyan nem jöhetett létre az NBA előszezonjának Los Angeles Lakers- Cleveland Cavaliers összecsapásán, ám a hazaiak a sztárbedobó nélkül, Karl Malone vezetésével is nyertek. Phil Jackson vezetőedző viszont reméli, magyar idő szerint szombaton hajnalban, a Phoenix Suns ellen már ismét számolhat Bryanttal.

"Egyelőre nem tudom, mit várhatok Kobe-tól, tőle függ minden. Remélem, öt, hat, hét percet már tud játszani a Suns ellen" - nyilatkozta a Lakers mestere Phil Jackson a csütörtöki, Cleveland Cavaliers elleni előidény-mérkőzést követően. A találkozót a Lakers a nyáron szerződtetett Karl Malone kitűnő játékának (18 pont, 13 lepattanó, 7 assziszt) köszönhetően úgy nyerte meg 86-78-ra, hogy Bryant mellett a sérült Shaquille O'Neal sem lépett pályára.

Nyert a Rockets is, a houstoni gárda 88-72-re verte a Sacramento Kings együttesét, pedig a csapatban ezúttal nem játszott Eddie Griffin. Az erőcsatár a hét elején egész egyszerűen nem jelent meg a repülőtéri induláskor, így nem tarthatott a csapattal. Jeff Van Gundy vezetőedző dühében eltiltotta a csatárt, s addig nem is hajlandó játszatni, amíg nem tisztázódik a helyzet.

"Találkoztam vele szerdán, s közöltem, két meccsen nem számítok rá. Remélem, megértett" - nyilatkozta Van Gundy. Griffin a Houston Chronicle című lapnak nyilatkozva személyes okokkal magyarázta a távolmaradást

Nem lehetett ott a pályán Chris Webber sem, a Sacramento klasszisa ugyan már megkezdte a szolid tréningeket, de nem tudni, mikor léphet ismét pályára. "A rehabilitáció néha felér egy tortúrával" - nyilatkozta Webber, aki reméli, decemberre ismét a Kings kezdőcsapatát erősíti.

A center még május nyolcadikán, a nyugati főcsoportdöntő második találkozóján sérült meg, s térdszalag-műtétje közben vették észre az orvosok, hogy a játékos lába el van törve.

Eredmények, NBA-előidény
Atlanta Hawks - Miami Heat 92-78
New Orleans Hornets - Chicago Bulls 91-101
Houston Rockets - Sacramento Kings 88-72
Utah Jazz - Orlando Magic 86-90
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 93-96
Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 86-78.