Vágólapra másolva!
Az elmúlt két szezon döntőse, a New Jersey Nets kivételével minden "nagycsapat" vereséget szenvedett az NBA előidényének legutóbbi játéknapján. A bajnok San Antonio Spurs a Miamitól kapott ki, a Shaq O'Nealt és Bryantet nélkülöző Lakerst a Phoenix verte, míg a Dallas a Los Angeles Clippers otthonában szenvedett vereséget.

A bajnok San Antonio Spurst a Miami Heat győzte le egy ponttal hazai pályán, míg a 2002-ig sorozatban háromszor győztes Los Angeles Lakerst a Phoenix Suns verte simán, igaz a kaliforniai gárda két szupersztárja, az újabb bírósági tárgyalására készülő Kobe Bryant és Shaquille O'Neal nélkül lépett pályára.

A Nyugati főcsoport legutóbbi finalistája, a Dallas Mavericks a kisebbik los angelesi együttes, a Clippers otthonában maradt sikerélmény nélkül, miután több mint 20 ponttal vereséget szenvedett. A Chris Webbert nélkülöző Sacramento Kings hazai pályán volt képtelen győzni a Houston Rockets ellen.

A Nets is tartalékosan - Jason Kidd és Kenyon Martin sem játszott - vette fel a harcot a Philadelphia 76ers ellen, mégis győzött hosszabbítás után.

Eredmények:
Orlando Magic - Charlotte Hornets 84-89
Miami Heat - San Antonio Spurs 99-98
New Jersey Nets - Philadelphia 76ers 90-88 - hosszabbítás után
Memphis Grizzlies - Washington Wizards 101-85
Chicago Bulls - Indiana Pacers 103-96 - hosszabbítás után
Utah Jazz - New York Knicks 81-65
Sacramento Kings - Houston Rockets 78-82
Portland TrailBlazers - Seattle Supersonics 91-110
Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 128-107
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 86-104.