Vágólapra másolva!
Amint az a sok kiváló csatártól elvárható volt, hengerelt a Colorado Avalanche a vendég Chicago Blackhawks ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A finalista Anaheim Mighty Duckstól igazolt Paul Kariya már a 6. percben eredményes volt. Aztán később az előző idény gólkirálya, a cseh Milan Hejduk kétszer is betalált, míg a pontlistát első helyen záró svéd Peter Forsberg háromszor hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. Rajta kívül Joe Sakic zárta három ponttal (1 plusz 2) az estét. A visszavonult kapuslegendát, Patrick Roy-t pótolni hívatott svájci David Aebischer mind a 31 lövést hárította. A Chicago sorozatban ötször kapott ki riválisától.

A New York Rangers 3-1-re vezetett már a Minnesota Wild otthonában, de aztán a hazaiak 5:08 perc alatt fordítottak, s így történetük első sikerét aratták a szezont nagy reménnyel váró, s most nyolc emberelőnyös helyzetet elpuskázó vendégek ellen.

A Mario Lemieux-vel és Marc-Andre Fleuryvel (mindketten 1/1-es-t választottak az amatőr börzén, a drafton) felálló Pittsburgh Penguins már a 38. másodpercben gólt kapott a Los Angeles Kingstől, ráadásul akkor, amikor gyorsan létszámfölénybe került. A vendégek a nap egyetlen vendéggyőzelmét érték el.

A Tampa Bay Lightning is hamar eredményes volt a Boston Bruins ellen, a frissen igazolt Cory Stillmannak két sem perc sem kellett a vezetés megszerzéséhez és a lendület megadásához.

A Phoenix Coyotes szintén egy új ember, David Tanabe találatával nyert hosszabbításban a St. Louis Blues ellen, s így a vendégek sorozatban hetedik idénykezdésükön sem tudtak diadalmaskodni.

Eredmények:
Pittsburgh Penguins - Los Angeles Kings 0-3
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 5-1
Minnesota Wild - New York Rangers 5-3
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 5-0
Phoenix Coyotes - St. Louis Blues 2-1, hosszabbítás után