Vágólapra másolva!
Scott Niedermayer duplája ellenére nem bírt a Boston Brunis együttesével az NHL-címvédő New Jersey Devils a bajnoki szezonnyitón, így be kellett érnie a 3-3-as döntetlennel. Rosszabbul járt a másik tavalyi döntős: az Anaheim ugyanis 4-1-re kikapott Dallasban. A nap harmadik mérkőzésén a Chicago Blackhawks Tyler Arnason találatával 1-0-ra verte a Minnesota Wild csapatát.

Hosszabbítás után sem bírt a Boston Bruins jégkorongcsapatával az NHL-címvédő New Jersey Devils a bajnoki szezonnyitón. A 3-3-as eredménnyel zárult mérkőzésen két játékos is duplázott, a hazaiaknál ezzel debütált Jeff Jillson - második gólja a rendes játékidő vége előtt négy perccel született, ez eredményezte végül a hosszabbítást. A vendégeknél Scott Niedermayer duplázott, második találata karrierje századik NHL-gólja volt.

A tavalyi finálé vesztese, az Anaheim Mighty Ducks sokkal rosszabbul járt, miután 4-1-re kikapott a Dallas Stars otthonában. Szergej Zubov és Stu Barnes már az első harmad elején, fél perc leforgása alatt kétszer is mattolta Jean-Sebastien Giguere kapust, a bár Rob Niedermayer szépíteni tudott, Barnes újabb találata, majd Bill Guerin kegyelemdöfése a hazaiak sikerét eredményezte.

"Micsoda nagyszerű kezdés"- lelkendezett a Stars trénere, Dave Tippett, aki elárulta, a mérkőzést megelőzően úgy érezte, csapatánál érződött a felgyülemlett frusztráltság, ám tanítványai képesek voltak elviselni a nagy nyomást, és miután Giguere kedvét gyorsan sikerült elvenni, könnyedén jött a győzelem.

A nap harmadik mérkőzésén a Chicago Blackhawks Tyler Arnason találatával 1-0-ra verte a Minnesota Wild csapatát. A hazaiak mestere, Brian Sutter főleg a védekezéssel volt elégedett, no meg Jocelyn Thibault kapussal, aki ugyanúgy shutouttal kezdte az esztendőt, mint tavaly: akkor a Buffalo Sabres játékosai nem tudták bevenni kapuját.

Eredmények
Boston Bruins - New Jersey Devils 3-3 (0-0, 2-2, 1-1, 0-0)
gól:
Jillson 2 (34:31, 56:02), Thornton (39:44), illetve S. Niedermayer 2 (20:42, 49:34), Friesen (32:40)

Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
gól:
Arnason (23:53)

Dallas Stars - Anaheim Mighty Ducks 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)
gól:
Zubov (2:27), Barnes 2 (2:57, 25:05), Guerin (49:20), illetve R. Niedermayer (17:06).