Vágólapra másolva!
Phil Jackson, a Los Angeles Lakers szakvezetője elképzelhetően tartotta Michael Jordan reaktiválását arra az esetre, ha Kobe Bryant netán nem tudna játszani a 2003-2004-es NBA-szezonban - a 25 éves sztár gondolatait mostanság a nemi erőszakkal kapcsolatos bírósági per köti le, s ha bűnösnek találják, akkor akár életfogytig is börtönbe kerülhet. A 40 éves sportlegenda, minden idők egyik legkiválóbb kosarasa azonban egy szűkszavű szerdai közleményében gyorsan elejét vette a találgatásoknak. "A válaszom 100 százalékos: nem" - olvasható a Jordan által kibocsátott kommünikében.

Jackson a Chicago Tribune hasábjain engedett szabad folyást fantáziájának a Jordan-témakör legavatottabb ismerője, Sam Smith (A "Jordan Rules" és a "Second Coming" című bestsellerek szerzője) kérdésére. A Lakers - és korábban a Bulls - edzője, Jordan mentora, személyes jó barátja arról beszélt, hogy nagyon is el tudná képzelni Michaelt a beugró szerepében Kobe helyén.

A szerdai Jordan-reakció azonban eloszlatott minden reményt: nem lesz negyedik felvonása a Michael-sagának. Mint ismeretes, Jordan négy részletben játszott az NBA-ben: először 1984-től 1993-ig, aztán 1995-től 1998-ig, végül 2001-től 2003-ig, utóbb már a Washington Wizardsban.

Jordan idén meg akarta vásárolni a Milwaukee Bucks csapatát, Herb Kohl klubtulajdonos azonban úgy döntött, inkább megtartja a franchise-t.