Vágólapra másolva!
Helyi idő szerint vasárnap éjjel elhunyt Dan Snyder, az NHL-ben szereplő Atlanta Thrashers tehetséges jégkorongozója, aki hat nappal korábban szenvedett súlyos autóbalesetet klubtársával, Dany Heatleyvel.

A 25 esztendős Snyder a karambol óta kómában feküdt. A Heatley által vezetett Ferrari egy éles kanyarban 130 km/órás sebességgel egy kőfalnak csapódott, és darabokra tört. A két hokis kirepült a járműből. A sofőr viszonylag szerencsésen megúszta: eltörött az állkapocscsontja és hastáji zúzódásokat szenvedett. Utasát viszont agykárosodás érte, és az orvosok megfeszített munkával sem tudták megmenteni az életét.

Snyder az előző idényben 36 mérkőzésen 14 pontot (10 gól, 4 gólpassz) gyűjtött. Nagy tehetségnek tartották, mert csatár létére remekül védekezett, alig kapott róla gólt együttese.

A tragédia viszont kettétörheti Heatley meredeken felívelő pályafutását, hiszen most már nem csak balesetokozással és gyorshajtással, hanem gondatlanságból elkövetett emberöléssel is vádolják. (Azt még nem tudni, fogyasztott-e alkoholt a baleset előtt.) Ötvenezer dollár óvadék fejében nem tartóztatták le, de jelenleg is kórházi ápolásra szorul.

A 22 éves támadót 2002-ben az NHL legjobb újoncának választották. Az előző idényben fiatal kora ellenére fellépett az All Star-gálán, ahol rekordot beállítva négy gólt szerzett, és ezzel a mérkőzés legértékesebbjének választották. Aztán a világbajnokságra is meghívót kapott, s a kanadai válogatottal aranyérmes lett. Beválasztották a torna legjobb ötösébe, miután tíz találkozón hétszer volt eredményes, és adott három gólpasszt.