Vágólapra másolva!
A negyedik  mérkőzést is megnyerte a New Jersey Nets a Keleti főcsoport fináléjában, így bejutott az NBA nagydöntőjébe. Kiddék pihenhetnek egy jót a nyugati ellenfélre - a San Antonióra vagy a Dallasra - várva.

East Rutherfordban, a Continental Airlines Arenában persze teltház, közel húszezer néző várta, hogy a Nets ahogy lehet, le is rendezze a párharcot. A Jason Kidd parádéjával (is) győztes New Jersey zsinórban tizedik playoff-meccsén diadalmaskodott (a negyedik leghosszabb sorozat a ligában), és tíz nap pihenőt "kapott" a nagydöntő első találkozójáig (San Antonióban vagy Dallasban, június 4-én.)

Ezen a negyedik derbin amúgy a Nets szokás szerint jól lefutotta az ellent, gyorsan előnyt szerzett, tartotta, s növelte. Meg a pattanók lakapkodásában jeleskedett (51-27).

"Ha továbbra is így játszunk, idén komoly esélyünk van a végső győzelemre" - így Byron Scott, a Nets trénere (tavaly ugye jól kikaptak a végén a Lakerstől). "Már nem elégszünk meg azzal, hogy eljutottunk idáig, nyerni akarunk!" Kábé ugyanezt mondta Kenyon Martin is, hozzátéve, hogy Kiddel nagyon egy hullámhosszon vannak, s még egyszer aztán nem söprik ki őket a nagydöntőből.

A konferencia-döntőbe 1991 után először jutó Pistonst (akkor a Chicago söpörte ki őket) Richard Hamilton, Clifford Robinson és Ben Wallace most sem menthette meg. "Sokat tanultunk" - mondta Rick Carlisle edző. "Fiataljaink tapasztalatot szereztek amellett, hogy remekül kosárlabdáztak az elmúlt hónapban."

Keleti főcsoport, döntő, 4. mérkőzés:
New Jersey Nets - Detroit Pistons 102-82 (28-23, 22-18, 23-23, 29-18)
Ld.: Kidd 26 (12 lep., 7 assz.), K. Martin (10 lep.), Jefferson 14-14, illetve Cl. Robinson 21, R. Hamilton 20, B. Wallace 10 (13 lep.)
Végeredmény: 4-0, Nets