Vágólapra másolva!
Ugyan nem játszott tökéletesen, célját mégis elérte a New Jersey Devils jégkorongcsapata, amely az NHL Keleti főcsoportjának döntőjében, 4-1-es sikerével kiegyenlítette hátrányát az Ottawa Senatorsszal szemben.

Miután az NHL keleti főcsoport-döntőjének első mérkőzésén hosszabbítás után nyert 3-2-re az Ottawa, a New Jersey Devils számára különös fontossággal bírt a párharc második állomása. Az Ördögök nem is bíztak semmit a véletlenre, s remek támadójátékkal, megspékelve Martin Brodeur kapus parádéjával (a hálóőr 30 lövést hárított) 4-1-re legyőzték a Senatorst.

A New Jersey góljait John Madden, Tommy Albelin, Jeff Friesen és Jay Pandolfo ütötték, s végig kézben tartva a találkozó irányítását 1-1-re módosították az összesített állást. A következő, harmadik mérkőzésre New Jerseyben kerül majd sor csütörtökön, érdekesség, hogy a Devils a playoff során még nem kapott ki otthon.

"Nem legyőztek bennünket, egyszerűen csupán fenékbe billentettek minket. Tunyán és kissé letargikusan bámultunk, s ez lett a vége. Hogy a Devilsnek fantasztikus a hazai mérlege? Kit érdekel? Mi akkor is fantasztikus csapat vagyunk" - mondta a Senators csatára, Bryan Smolinski.

Keleti főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:
Ottawa Senators - New Jersey Devils 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)
gól:
Bonk (22:02), illetve Albelin (4:15), Friesen (17:21), Madden (36:33), Pandolfo (54:29)
az állás: 1-1.