Vágólapra másolva!
Senki sem számított arra, hogy a Minnesota Wild jégkorongcsapata megcselekszi azt a bravúrt, amire még egyetlen együttes sem volt képes az NHL-történelemben. A Vadak a nyugati főcsoport-elődöntő utolsó, hetedik mérkőzésén Vancouverben is nyerni tudtak, ráadásul kétgólos hátrányról fordítva, s egymást követő két párharcot fordítottak meg 3-1-es vesztésről. A Minnesota ellenfele a konferencia-fináléban a másik csodacsapat, az Anaheim Mighty Ducks lesz.

Minnesota állam büszke lehet jégkorongcsapatára, amely az NHL idei szezonjában bámulatosan szerepel(t). Az alapszakaszban az együttes ugyan még csak a hatodik helyet szerezte meg a Nyugati főcsoportban, ám a rájátszásban előbb a Colorado Avalanche ellen jutottak tovább úgy, hogy összesítésben már 1-3-as hátrányban voltak, majd ugyanezt a bravúrt az elődöntőben is megcselekedve kiütötték a Vancouver Canucks csapatát is.

Persze, Vancouverben elképzelni sem tudtak volna hasonló blamát, főleg úgy, hogy a csütörtöki, hetedik mérkőzés második harmadában egy percen belül Öhlund és Bertuzzi is betalált. A 2-0-s eredmény azonban nem hatotta meg a vendégeket, Dupuis három perccel később szépített, majd vezérletével a Wild 3-0-re megnyerte a záróharmadot, s ezzel 4-2-re a mérkőzést is.

A szombaton kezdődő finálé érdekessége, hogy a hatodik Wild ellenfele az alapszakaszban hetedik helyen végző - ám a playoff során a bajnok Detroitot és az egyik legjobb Dallast is búcsúztató - Anaheim Mighty Ducks lesz.

Nyugati főcsoport, elődöntő, 7. mérkőzés:
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 2-4 (0-0, 2-1, 0-3)
gól:
Öhlund (31:29), Bertuzzi (32:30), illetve Dupuis 2 (35:30, 57:27), Walz (48:04), Hendrickson (34:48)
A párharcot 4-3-as összesítéssel a Wild nyerte.