Vágólapra másolva!
Két idegenbeli 3-2-es sikerrel összesítésben magához ragadta az előnyt az Ottawa Senators és a Vancouver Canucks jégkorongcsapata az NHL-playoff elődöntőiben. A Szenátorok keleten a Philadelphia ellen Redden hosszabbításban szerzett góljával nyertek, míg nyugaton a Canucks folytatva kiváló emberelőnyös sorozatát háromszor is eredményes tudott lenni a Minnesota ellen.

Mintha csak egymást másolná az Ottawa és a Vancouver jégkorongcsapata az NHL rájátszásának elődöntőiben. A két együttes az első mérkőzést egyaránt megnyerte, a másodikat elveszítette, majd a keddi, harmadik összecsapáson ismét győzelemmel hagyták el a jeget - idegenben.

A Szenátorok Philadelphiában "turnéztak", s mindössze egyszer vezettek a találkozó során, a legjobbkor. A Fylers LeClair, valamint Kapanen góljaival 1-0-ra és 2-1-re is vezetett, de Alfredsson és Hossa egyenlítéseit követően a ráadás hetedik percében Redden eldöntötte a meccset.

"Nem tudtunk sok mindent tenni a Fylers ellen, mert nem adtak sok lehetőséget" - magyarázta a hosszabbításban elért sikert Hossa, akinek gólja végül a 2-2-es döntetlent jelentette. "Meg volt a lehetőség a győzelemre, de 2-1 után nem tudtuk növelni előnyünket. Hiába uraltuk a játékot, csak nem jött az újabb gól" - panaszkodott a Flyers trénere, Ken Hitchcock.

St. Paulban a Vancouver bebizonyította, nem véletlenül tartják az egyik legjobb emberelőnyös csapatnak. A Canucks három lehetőséget is kihasznált a találkozón Morrison, Jovanovski és Sedin jóvoltából, s csak arra kellett törekednie, hogy a mérkőzés kétharmadánál megszerzett 3-2-e előny kitartson a végső sípszó pillanatáig.

A párharcok következő mérkőzéseire helyi idő szerint csütörtökön kerül sor.

Eredmények, Keleti főcsoport, elődöntő:
Philadelphia Flyers - Ottawa Senators 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1) - hosszabbítás után
gól:
LeClair (4:35), Kapanen (32:46), illetve Alfredsson (21:06), Hossa (40:22), Redden (66:43)
az állás: 2-1 a Senators javára.

Nyugati főcsoport, elődöntő:
Minnesota Wild - Vancouver Canucks 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)
gól:
Kuba (11:47), Gaborik (30:08), illetve Morrison (6:25), Jovanovski (24:34), Sedin (32:33)
az állás: 2-1 a Canucks javára.