Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság átigazolási időszakának lejárta előtt néhány órával a Seattle Supersonics és a Milwaukee Bucks öt játékost érintő üzlet keretében elcserélte Gary Paytont és Ray Allent.

A 34 éves Payton neve már szinte összeforrt a Sonicsszal, amelyben 13. szezonját kezdte tavaly ősszel. A veterán irányító dicsőséglistája szinte végtelen: 1996-ban Atlantában és 2000-ben Sydneyben tagja volt az olimpiai aranyérmes amerikai válogatottnak, 1998-ban és két évvel később is beválasztották a liga legjobb öt játékosa közé, míg 1994 és 2001 között megszakítás nélkül nyolcszor került be az NBA védekező együttesébe, továbbá kilencszer szerepelhetett All Star-mérkőzésen.

Jason Kidd verte meg a Pacerst/sport/amerika/20030221jason.htmlNew NBA fan fórumhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29977

Az 1996-ban a Chicago Bulls ellen döntőt játszó Seattle a vezéregyénisége mellett a szintén ponterős, 25 éves Desmond Masont küldte a Buckshoz, a már a 2004-es athéni játékokra készülő amerikai válogatottba is behívott Allenért, Kevin Ollie-ért és Ronald Murrayért cserébe. A látszólag meglepő tranzakcióba valószínűleg azért ment bele a Sonics vezetősége, mert Payton nyolc éves szerződése a nyáron lejár, így akkor már ingyen is elvihette volna tőlük bárki.

A Seattle a New Orleans Hornetsszel is üzletet kötött: 32 éves bedobójáért, Kenny Andersonért megszerezte a center Elden Campbellt.

A Boston Celtics és a Denver Nuggets is cserélt egymással: Shamond Williams Denverbe, míg Mark Blount és Mark Bryant Bostonba költözött. Érdekesség, hogy a 14. NBA-idényét taposó Bryantnek a Celtics már a tizedik csapata lesz.