Vágólapra másolva!

A kosárszegény bostoni derbi mellett jó pár érdekes összecsapás tarkította az NBA pénteki játéknapját.

A Nyugati főcsoport második helyén álló, tavalyi alapszakasz-győztes Sacramento Kings nyolcpontos félidei vezetést követően vérzett el a gyengécske Atlanta otthonában. A kaliforniaikon még Chris Webber erős (32 pont, 13 lepattanó) dupla-duplája sem segített.

A ligaelső Dallas remek hajrájának - és Dirk Nowitzki 30 pontjának - köszönhetően kényszerítette térdre a Knickset a Madison Square Gardenben, míg a Portland hosszabbítás után egyetlen ponttal múlta felül a Hornetset - New Orleansban.

Ugyancsak egy pont döntött Salt Lake Cityben, ahol a hazaiak meglehetősen koros, ám az idei szezonban nagyszerűen teljesítő csapata végül kapitulált a Spurs előtt.

New NBA fan fórumhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29977

Ismét Chicagóba látogatott Michael Jordan, azonban ezúttal meg sem tudta közelíteni egykori, Bulls-mezben számtalanszor bemutatott produkcióját. A veterán szupersztár ezúttal csak tizenegy pontig jutott, a Washington pedig kikapott a Keleti főcsoport tizenegyedik helyén tanyázó Bikáktól. Vereségével ismét mínuszba (21-22) hajlik a Wizards mérlege, Stackhouse-ék azonban így is őrzik a főcsoport utolsó rájátszást érő helyét.

Szinte már nem is hír: otthon bukott a Lakers, ezúttal a tavalyi nagydöntős Nets vágott vissza az elmúlt évi fináléban elszenvedett sima vereségért. A nyolcadik hazai vereségét begyűjtő Lakers továbbra is négy győzelemmel van lemaradva az utolsó nyugati rájátszás-helyet bitorló Houstontól.

Lehetne többel is, azonban a Rockets nagyon csúnya verésbe futott bele ugyancsak hazai pályán a Detroit ellen. A huszonnégypontos vendégsiker alaposan megerősítette a Pistons keletei harmadik pozícióját.