Vágólapra másolva!

Ebben az NHL-szezonban kétszer csapott össze csütörtök előtt a Philadelphia Flyers és a Toronto Maple Leafs csapata: az egyik meccset 6-0-ra, a másikat 3-0-ra nyerte a juharleveles gárda, Belfour hálója érintetlen maradt. Két harmadon át most csütörtökön, a First Union Centerben is ez volt a helyzet, mígnem 67 másodperc alatt Simon Gagne és Eric Desjardins is bevette a csodakapus hálóját. A Flyers 2-1-re győzött, megoldódott a Belfour-rejtély. Belfour - a legtöbb shutouttal rendelkező kapus az NHL aktív hálóőrei között - így is megfogott 29 lövést Robert Cechmanek 18 hárításával szemben, de ez sem volt elegendő.

Roppant fontos rangadót nyert a Minnesota, a mezőny legkisebb költségvetésű gárdája a bajnok Detroit otthonában. (A Red Wings majdnem háromszor annyi pénzből gazdálkodik, mint a Wild). A vendégcsapat 3-1-re elment, Shanahan már csak szépíteni tudott karrierje 512. góljával a harmadik harmadban. Ezzel a győzelemmel a Wild utolérte a Dallast a nyugati főcsoport élén - a Detroit csak negyedik.

Legalább ekkora bravúr a remek sorozatot produkáló Ottawa diadala a ligát vezető Boston otthonában. November 9-én 7-1-re legyalázta a Bruins a Szenátorokat a Fleet Centerben, azóta viszont 15 meccsen 11 győzelem, 1 vereség és 3 döntetlen az Ottawa mérlege. A Bruins ebben a szezonban először szenvedett két sorozatvereséget. Marian Hossa, az Ottawa szlovák csatára megint ütött egy gólt, 19 találattal utolérte a góllistát vezető honfitársát, a minneapolisi Marian Gaborikot.

1996. december 13. óta, azaz hat éve először lépett a HP Pavilion, köznapi nevén a Shark Tank közönsége elé Mario Lemieux. A San Jose-i publikum hatalmas ovációval fogadta a Pingvinek csapatkapitányát, többen 66-os Lemieux-trikókban feszítettek, s a 37 éves sztár el is szórakoztatta őket: ütött két parádés gólt - az egyiknél Jevgenyij Nabokov, a hazai kapus lábvédőjének hátulját használta mandinernek -, s a harmadik harmad hajrájáig tartotta is a frontot, mert 2-2 volt az állás. Négy perccel a vége előtt azonban Mike Ricci bekaparta a győztes gólt, miután még kétszer megrezzent Aubin kapus hálója, így 5-2-re nyertek a Cápák.

Nhl fanatichttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=42791

A Pingvinek hatodik zakójukat kapták sorozatban, ami nem is csoda, mert három ászuk - Morozov, Tarnström, Straka - is sérült. Lemieux immár 53 pontnál tart, góljai számát 15-re növelte. Neki hagyományosan jól meg a Sharks ellen, karrierje során 14 meccsen 49 pontot szerzett a Cápákkal szemben, ami a legmagasabb átlaga bármelyik csapat ellen.

Super Mariónak még peche is volt csütörtökön, mert kétszer is egy-az egyben vihette Nabokovra a pakkot, s az egyiknél a jobb kapuvas belső oldalát találta el, a korong pedig szép komótosan keresztbe elcsúszott a gólvonal előtt.

A Calgary ellen két gólt szerző, negyvenéves Ron Francis neve mellé 22 NHL-szezonban, 1599 meccsen 524 gól és 1197 gólpassz került, ez összesen 1721 pont. A következő meccs lesz az 1600., ezzel ötödik a liga örökranglistáján, s hamarosan meglesz az 1200. gólpassz is, aminél csak Wayne Gretzky rendelkezik többel.

Eredmények:

San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins 5-2 (1-1, 1-1, 3-0)
gól:
Marleau 2, Graves, Marchment, Nolan, illetve Lemieux 2

Calgary Flames - Carolina Hurricanes 3-4 (2-2, 1-1, 0-1)
gól:
Conroy, Drury, Szaprikin, illetve Francis 2, Battaglia, O'Neill

Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning 2-3 (1-0, 0-1, 1-2)
gól:
Kilger, Koivu, illetve Boyle, Richards, St. Louis

Nashville Predators - St. Louis Blues 2-2 (0-0, 1-1, 1-1)
gól:
Walker 2, illetve Mellanby, Rucinsky

Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 4-2 (1-0, 2-0, 1-1)
gól:
Cassels, Vyborny, Whitney, Wright, illetve Niedermayer 2

Detroit Red Wings - Minnesota Wild 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)
gól:
Devereaux, Shanahan, illetve Walz, Park, Wallin

Boston Bruins - Ottawa Senators 2-5 (1-1, 0-4, 1-0)
gól:
Knuble, J. Thornton, illetve Hossa, Van Allen, White, Neil, Volcsenkov

Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)
gól:
Desjardins, Gagne, illetve Renberg

Ch. Gáll András