Vágólapra másolva!

Nem ez lett volna az első eset ebben a szezonban, hogy a Rangers biztos vezetést packázik el az utolsó játékrészben, Bure azonban ezúttal nem engedte kikapni az együttest. Burénak ez volt a tizedik és tizenegyedik gólja, amivel vezeti a csapatot a tízgólos Petr Nedved előtt. Nedved most egy gólt ütött, s ő készítette elő Bure mindkét találatát. A héten brian Trottier a sajtón keresztül támadta Burét, megpróbálva felpiszkálni az orosz jobbszélső büszkeségét. Bure két góllal válaszolt a bírálatra, de a tréner szerint még mindig sokat kell javulnia Bure - védekezésének.

A Joe Louis Arenában nem Szuper Levente, hanem Roman Turek védte a Calgary kapuját, amely az utóbbi tizenegy meccsén tizedik vereségét szenvedte el. A kupavédő hazaiak mindössze 18-szor lőttek a cseh hálóőr kapujára, aminél kevesebbet egyetlen meccsen sem próbálkoztak ebben az idényben, de ez is elég volt, mert a másik oldalon Curtis Joseph pazarul védett: 33-ból 31-et megfogott.

NHLhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42791

Atlantában ugyanolyan viharos módon fejeződött be a meccs, mint Manhattanben: a hermadik harmad elején 3-2-re vezetett a Thrashers, de a Capitals kétszer is egyenlített - másodszor a csapatba visszatért Jaromir Jagr 12 góljával, de 64 másodperccel a befejezés előtt Hrkac - egy másik cseh - megszerezte a győzelmet a "Rigóknak". Craig Andersson, az Anaheim 21 éves kapusa életében először védett NHL-meccsen, de a kapujára tartó utolsó 22 lövést hiánytalanul megfogta, s ezzel döntő szerepet vállalt az Óriáskacsák hazai sikerében.

Eredmények:
New York Rangers -Tampa Bay 4-3 (0-0, 1-1, 3-2)
gól:
Nedved, Bure 2, Petrovicky, illetve Fedotenko, A. Roy, St. Louis

Detroit Red Wings - Calgary Flames 4-2 (1-0, 1-0, 2-1)
gól:
Fjodorov, Shanahan, Avery, Zetterberg, ill. Conroy, Iginla

Atlanta Thrashers - Washington Capitals 4-3 (2-1, 1-0, 1-1)
gól:
Herperger, Rheaume, Sutton, Hartigan, Gonchar, Grier, Zubrus

Anaheim Mighty Ducks - Chicago Blackhawks 3-2 (3-2, 0-0, 0-0)
gól:
Kariya, Kjellberg, Chouinard, ill. Zhamnov, Arnason

Ch. Gáll András