Vágólapra másolva!

Martin Straka kezdte meg a gólgyártást, aztán könnyebben megsérült a cseh szélső, Lemieux legügyesebb partnere. Sebaj, a többiek segítettek: Dick Tarnström három gólpasszt adott, ezzel ő vezeti a hátvédek pontlistáját 24-gyel. Morozov és Kovaljov, a két orosz éleslövész egy-egy gólt és gólpasszt, a cseh Jan Hrdina egy gólt és két gólpasszt jegyzett. A vendégek legeredményesebb gólütője, John Leclair válla az első negyed vége felé kificamodott, lehet, hogy rá hosszabb kényszerpihenő vár. A két philadelphiai kapus értékelhetetlen teljesítményt nyújtott: Robert Cechmanek 13 lövésből négyet, a helyére beállt Robert Esche nyolcból hármat engedett be.

A Nyugati főcsoport két legeredményesebb csapata, a Dallas Stars és a Minnesota Wild Texasban csapott össze. Október 17-én St. Paulban már találkozott a két gárda, akkor a Vadak győztek 3-1-re. Most fölényesre sikeredett a bosszú, a Stanley Kupa egyik esélyese 5-0-ra legázolta a mezőny legkisebb költségvetéssel dolgozó csapatát. Marty Turcónak mindössze 18 lövést kellett hárítania a dallasi kapuban, ő mind a tizennyolcat meg is fogta - a túloldalon Manny Fernandez a kapujára tartó 43 korongból ötöt beeresztett.

"Egy ilyen remek gárda ellen, mint a Dallas, borzasztó szorosan kell védekezni. Ha ehelyett lazán játszunk, akkor nagy verésnek nézünk elébe. Ez történt ma este is" - összegzett Jacques Lemaire, a Wild edzője. Mindenesetre a Stars vezeti az egész NHL mezőnyét 35 pontjával.

Rangadót játszottak a Pepsi Centerben is, amelyen a Colorado Avalanche és a St. Louis Blues nem bírt egymással. A Lavina idén nem méltó nevéhez, 11 hazai meccséből csak kettőt tudott megnyerni, valahogy nem áll össze a támadójáték. Joe Sakic góllal és gólpasszal konzerválta helyét a pontlista élcsoportjában.

NHLhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42791

Jaroslav Bednar és Andreas Lilja, két nappal azt követően, hogy a Los Angeles Kingstől egy csere keretében Floridába érkeztek, visszatértek abba az épületbe, a STAPLES Centerbe, ahol korábban játszottak, és döntő mértékben hozzájárultak a korábbi munkaadó felett aratott fölényes vendéggyőzelemhez. Bednar két gólban asszisztált, a mezőny egyik legjobbjának bizonyult. A Washington ugyan nélkülözi a lágyéksérülést szenvedett Jaromir Jagrt, de legjobb játékosa nélkül is simán intézte el az utóbbi kilenc meccsén nyolcadik vereségét elszenvedő Calgary Flames együttesét. A pazar formába lendült svéd center, Michael Mylander egy gólt és három asszisztot jegyzett, azaz benne volt a keze mind a négy hazai találatban, Szergej Goncsar, a liga egyik legjobb hátvédje pedig két gólt ütött. Nylander utóbbi három meccsén tíz pontot szerzett, 4 gól, 6 gólpassz megoszlásban. A “kanadai” pontlistán továbbra is Mario Lemieux áll az élen 21 meccsen szerzett 45 pontjával (10 gól+35 gólpassz), Mike Modano a második 29 ponttal (10, 19).

Eredmények:
Los Angeles Kings - Florida Panthers 2-5 (0-0, 1-2, 1-3)
gól:
Pálffy, Schneider,ill. Kozlov, Nilson, Novoszelcev, Ozolinsh, Huselius

Anaheim Mighty Ducks - Phoenix Coyotes 2-2 (0-0, 0-0, 2-2, 0-0)
gól:
Kariya, Trnka, ill. Briere, Savage

Dallas Stars - Minnesota Wild 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)
gól:
Arnott, Dahlen, Guerin, Modano, Young

Colorado Avalanche - St. Louis Blues 4-4 (0-1, 3-1, 1-2, 0-0)
gól:
Hinote, Keane, Sakic, Nedorost, ill. Mellanby, Salvador, Stillman, Tkachuk

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 7-2 (2-1, 3-0, 2-1)
gól:
Hrdina, Kovaljov, LaCouture, Laukkanen, Morozov, Nieminen, Straka, ill. Primeau, Roenick

Nashville Predators - San Jose Sharks 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)
gól:
Johansson 3, Delmore, ill. Graves, Sturm

Detroit Red Wings - New Jersey Devils 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 1-0)
gól:
Draper, Hull, Bikov, ill. Friesen, Stevenson

New York Islanders - Ottawa Senators 2-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0)
gól:
Isbister, Weinhandl, ill. Arvedson, Bonk

Washington Capitals - Calgary Flames 4-2 (0-0, 3-1, 1-1)
gól:
Goncsar 2, Metropolit, Nylander, ill Begin, Niedermayer

Carolina Hurricanes - Vancouver Canucks 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
gól:
Brind'Amour, Hedican, ill. Jovanovski, Linden, H. Sedin

Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 1-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0)
gól:
Varada, ill. Modin

Ch. Gáll András