Vágólapra másolva!

A Lángok sajnos visszaküldték Szuper Leventét a St. John-i farmcsapathoz, anélkül, hogy a magyar fiú egyetlen meccsen is védett volna. Roman Turek, az olimpiai bajnok, Stanley Kupa-győztes kapus felépült, de még nem ő védett, hanem sorozatban kilencedik meccsén Jamie McLennan - ismét kiválóan, az öt kapott gól ellenére. Manhattanben jó hír, hogy egyrészt győzött a Rangers, másrészt Pavel Bure, az Orosz Rakéta kilenc meccsnyi gólszünet után végre hálóba talált.

A Vörös Szárnyak egyébként ötödször nyertek sorozatban, s már ott vannak a nyugati főcsoport harmadik helyén a Dallas és a Minnesota mögött, ugyanakkor a Flames legutóbbi hat összecsapásán mindössze két gólra volt képes - összesen. Az elmúlt szezon gólkirályának, Jarome Iginlának, a Salt Lake City-ben olimpiai bajnokságot nyert kanadai válogatott egyik erősségének nagyon nem megy, ebben az évadban eddig összesen négy gólra futotta az erejéből.

NHLhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42791

Curtis Joseph a detroiti kapuban 29 lövést fogott, ez volt idei második gól nélküli meccse, pályafutása során a harmincnyolcadik. Pavel Bure a hosszabbítás 57. másodpercében ütötte be a győztes gólt az anaheimieknek, s Eric Lindros 16 mérkőzés elteltével talált újra a kapuba a Rangers színeiben. A manhattaniek 42. évében járó csapatkapitánya, Mark Messier is ütött egy gólt, idén a kilencediket. Jevgenyij Nabokov 46 (!) lövést védett a San jose Sharks kapujában a Washington ellen, s jórészt neki köszönhette a 3-2-es diadalt a washingtoni MCI Centerben a vendégcsapat, hiszen Jagrék 48:29 arányban nyerték a lövőversenyt. De a meccset nem.

Megoldódott Byron Dafoe problémája. A szabadon igazolható kapus hosszú huzavona után végre megegyezett az Atlanta Thrashers csapatával, s aláírta szerződését. Ennek értelmében az idei szezonra elkötelezte magát a georgiai csapathoz, sőt, a klubnak opciós joga van a következő évadra is. Dafoe az elmúlt szezonban 35-ször is győzelemre vezette a Boston Bruinst, s a keleti főcsoportban ezzel a legjobb eredményt produkálta klubjával.

Az Atlanta egyébként a liga egyik leggyengébb csapata, a bajnokság első kilenc mérkőzésén nem tudott nyerni. A két kapus közül a cseh Milan Hnilicka 4,16-os, finn Pasi Nurminen 2,46-os gólátlagot mondhatott magáénak. A legutóbbi fordulóban végre megtört a jég, s a csapat a Florida ellen 4-3-ra nyert.

Eredmények:
Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers 2-3
gól:
Keefe, Lecavalier, illetve Gagne, LeClair, Roenick

Washington Capitals - San Jose Sharks 2-3
gól:
Grier, Nylander, illetve Marleau, Nolan, Selanne

New York Rangers - Anaheim Mighty Ducks 3-2 - hosszabbítás után
gól:
Bure, Lindros, Messier, illetve Cullen, Salei

Carolina Hurricanes - Ottawa Senators 4-4
gól:
Battaglia, Brind'Amour, Francis, Cole, illetve Bonk, Havlat, Hossa, Spezza

New Jersey Devils - Buffalo Sabres 4-3 - hosszabbítás után
gól:
Friesen, Madden, Niedermayer, Tverdovsky, illetve Brown, Dumont, Gratton

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 2-0
gól:
Renberg, Healey

Atlanta Thrashers - Florida Panthers 4-3 - hosszabbítás után
gól:
Bucajev, McEachern, Stefan, Tremblay, illetve Jokinen 2, Ozolinsh

Minnesota Wild - Los Angeles Kings 2-2
gól:
Gaborik, Zsoltok, illéetve Palffy, Frolov

Calgary Flames - Detroit Red Wings 0-5
gól:
Draper, Fedorov, Larionov, Maltby, McCarty

Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 3-1
gól:
Moreau, Smyth, Staios, illetve Berezin

Ch. Gáll András