Vágólapra másolva!

A Boston nyolcas veretlenségi szériával fogadta az Óriáskacsákat, azaz semmi sem utalt Kariyáék megtáltosodására. A 28 éves "forgószél" karrierje nyolcadik mesterhármasával döfte le a hazaiakat, akiket minden idők legkisebb "normál" közönsége nézett: mindössze 9491-en váltottak jegyet a Fleet Centerbe. 1984-ben és 1987-ben regisztráltak ugyan ennél jóval kisebb, 8000 alatti nézőszámot is Bostonban - a régi Boston Gardenben -, de akkor egy hóvihar tartotta távol a nézőket.

Joe Sakic utóbbi hat meccsén hat gólt szerzett, s ha a kapitánynak megy, akkor a tavalyi bajnok is jól hokizik. Végre magára talált a Calgary Flames is, az elmúlt évad pontkirálya, az olimpiai bajnok Jarome Iginla góllal és gólpasszal, az éppen a Coloradótól megszerzett Chris Drury góllal jeleskedett. Roman Turek mind a harminc, kapujára tartó lövést kivédte. Ez volt idei első, karrierje huszonegyedik shutoutja, azaz kapott gól nélküli meccse.

A Philadelphia tovább száguld, tíz meccsen hét győzelem, egy vereség és két döntetlen a mérlege, vezeti a keleti főcsoportot, s csupán a tizennyolc ponttal álló Minnesota Wild előzi meg. Utóbbi a szezon meglepetéscsapata, száguldása előtt már Jacques Lemaire, a Mississippi-parti alakulat szakvezetője is értetlenül áll, de legkevésbé sem bánja, hogy első tizenegy meccsükön nyolc győzelem, egy vereség és két döntetlen a Vadak mérlege.

Eredmények:
Boston Bruins - Anaheim Mighty Ducks 1-4 (0-1, 1-3, 0-0)
gól: Stumpel, illetve Kariya 3, Cullen

Philadelphia Flyers - Phoenix Coyotes 6-2 (1-0, 2-2, 3-0)
gól: Desjardins, Handzus, Johnsson, Recchi, Roenick, illetve Doan, Radivojevic

Toronto Maple Leafs - Atlanta Thrashers 3-3 (1-1, 1-1, 1-1)
gól: Domi, Green, Sundin, illetve Stefan, Tremblay, Heatley

Minnesota Wild - San Jose Sharks 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)
gól: Zsoltok 2, illetve Sturm

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)
gól: Housley, Arnason, illetve Modry

Calgary Flames - Buffalo Sabres 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)
gól: Drury, Iginla, Lydman

Vancouver Canucks - Colorado Avalanche 1-5 (0-2, 1-2, 0-1)
gól: Allen, illetve Sakic 2, Blake, Foote, Hinote

Ch. Gáll András