Vágólapra másolva!

A december 13-án krisztusi korba lépő Fjodorov két emberelőny-gólt ütött, köztük a meccsnyerőt, amit honfitársa, Nabokov kapus lábvédői között helyezett el a hálóban. Jól szerepel egy másik bajnokesélyes, a Los Angeles Kings is, mégis fekete nap volt a Királyoknak a kedd: hiába verték 4-0-ra a mezőny egyetlen nyeretlen csapatát, az Atlantát - a szlovák Visnovsky és a finn Eloranta két-két góljával -. amikor az első negyedben súlyos térdsérülést szenvedett Jason Allison, a gárda legjobb pontszerzője. Az sem kizárt, hogy Allison szezonja ezzel be is fejeződött.

A bajnoki döntős Carolina Hurricanes úgy győzött East Rutherfordban, a különben remekül teljesítő New Jersey Devils otthonában, hogy mindössze 11 lövést küldött Martin Brodeur kapujára, s mind a tizenegyet az első két harmadban. Miközben Kevin Weekes-nek 35 lövést kellett hárítania, s ebből 34-et hárított is.

NHLhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42791

A nap meglepetése a tavalyi bajnok Colorado veresége Minneapolisban - habár figyelve a Wild csodálatos formáját, ez már nem is meglepetés. A csapat gólgyárosa, Marian Gaborik újra betalált, igaz, Joe Sakic, az ellenfél csapatkapitánya is rátalált góllövő formájára.