Vágólapra másolva!

A Madison Square Gardenben Michael Bloomberg, New York City polgármestere dobta be a pakkot, és jelen volt az ünnepélyes aktusnál elődje, Rudolph Giuliani is. José Theodore, az előző alapszakasz MVP-je kivédte Mark Messier-ék szemét, huszonegy lövésből húszat hárított, a mezőny legjobbjának bizonyult. A Canadiensben góllal mutatkozott be Mariusz Czerkawski, az Islanderstől igazolt lengyel sztár.

Az Atlanta Thrashersnek nincs szerencséje a Hurricanes ellen: most tizenhatodszor csapott össze a két csapat, s még mindig nem tudott nyerni a Thrashers: 13 vereség és 3 döntetlen a mérleg. Pedig pénteken kétszer is két góllal - 2-0-ra és 3-1-re - vezettek a vendégek, mindhiába.

Most, hogy szigorúbbak a bírók, kevés csapat fog tudni ellenállni a washingtoni emberelőnyös alakulatnak, amely három cseh szupersztárral, Jaromir Jagrral, Peter Bondrával és Robert Langgal áll fel. 64 másodperccel a lefújás előtt a 21. hazai emberelőnyből Lang ütötte a győztes gólt, s Bondra kétszer, Jagr egyszer talált a hálóba. Ők hárman nyolc pontot jegyeztek.

A dallasi American Airlines Centerben remekelt a hazaiak két szupersztárja: Bill Guerin két-két gólt és gólpasszt, Mike Modano egy gólt és két asszisztot hozott össze, s a denveri döntetlen után most simán nyert a Stars.

Eredmények:
Carolina Hurricanes - Atlanta Thrashers 5-3 (0-2, 3-1, 2-0)
gól:
Brind'Amour, Francis, Hill, Vasicek, Cole, illetve Kozlov, Smehlik, Kovalcsuk

New York Rangers - Montreal Canadiens 1-4 (1-0, 0-3, 0-1)
gól
: Samuelsson, ill. Czerkawski, Juneau, Perreault, Zednik

Washington Capitals - Nashville Predators 5-4 (0-1, 2-1, 3-2)
gól:
Bondra 2, Jagr, Lang, Peat, ill. Delmore, Johnson, Legwand, Orszagh

Dallas Stars - Anaheim Mighty Ducks 4-2 (1-0, 2-0, 1-2)
gól:
Guerin 2, Modano, Zubov, ill. Cullen, Rucchin

Minnesota Wild - Boston Bruins 5-1 (3-0, 1-1, 1-0)
gól:
Brunette, Dowd, Walz, Zholtok, Park, ill. Knuble

Ch. Gáll András