Társoldalunk:

Megverte feleségét a manhattani kosaras

A baj sohasem jár egyedül. Nem elég, hogy pocsékul zárta a 2001/2002-es szezont a New York Knicks kosárlabdacsapata (30/52-es mérleg, 15 év óta az első távolmaradás a playofftól), most két sztárjátékosa keveredett balhéba. Latrell Sprewell, aki 19,4 pontjával csapata második legeredményesebb embere volt Allan Houston mögött, rejtélyes módon törött kézzel jelentkezett az első edzésen, Kurt Thomas, az élete legjobb szezonját maga mögött tudó center pedig úgy összeverte feleségét, hogy bírói ítélettel tiltották el lakása látogatásától.

Kezdjük Sprewell-lel. A 32 éves, 195 centis bedobó - akit egyszer már kizártak a ligából, mert megszorongatta Golden State-es edzője, P. J. Carlesimo torkát - az edzőtábor hétfői nyitó edzésén dagadt kézzel jelent meg, s arra panaszkodott, hogy fáj az ujja. A röntgenvizsgálat kiderítette, hogy jobb keze, a kisujj alatt törött. Sprewell csak annyit volt hajlandó közölni, hogy két héttel korábban véletlenül beütötte a kezét, s attól törött el a csont.

Ami Thomast illeti: a játékos hétfőn bántalmazta feleségét, Ambert, miközben az a pár kétéves kisfiát tartotta karjaiban. Szerencsére a kicsi nem esett a földre, ám a nő feljelentette férjét, akit még aznap letartóztattak erőszak és kiskorú veszélyeztetése címén. Később 1000 dollár óvadék ellenében szabadlábra helyezték a kosarast. Az asszony bejelentette, hogy elválik Thomastól, ami a történtek tükrében nem is csoda. Ambernek korábbi házasságából van már két gyermeke.

A Knicks tervezett kezdőötösének háromötöde hiányzik a táborból, ugyanis a legfényesebb sztár, Allan Houston "személyes okokra" hivatkozva kért kimaradást.

Ch. Gáll András