Társoldalunk:

Drury Calgaryban

A Calgary Flames csapata leszerződtette Chris Druryt, a Colorado Avalanche 26 éves szupersztárját. Az olimpiai ezüstérmes amerikai válogatott centere egy öt játékost megmozgató csereakció keretében került Kanadába.

A Flames megkapta még Stephane Yelle-t, egy másik centert, cserébe a hátvéd Derek Morrist, valamint a center Dean McAmmondot és Jeff Shantzet küldte Denverbe.

Drurynek nem ment tavaly, 82 meccsen mindössze 21 gólt és 26 gólpasszt szenvedett össze, viszont ott volt Salt Lake Cityben az Egyesült Államok válogatottjában. A rájátszásban 21 meccsen még 5 gólt és 7 gólpasszt termelt.

Az uralkodó gól- és pontkirályt, az olimpiai bajnok Jarome Iginlát soraiban tudó Calgary nagy reményekkel vág neki a jövő szerdán kezdődő 2002/2003-as szezonnak, ehhez volt szükség az erősítésre. Igaz viszont, hogy McAmmond "beáldozásával" felbomlik az elmúlt évadban a csapat 201 góljából kereken 100 gólt szerzett Jarome Iginla (52), Craig Conroy (27), Dean McAmmond (21) első sor. Sebaj, Drury még gyengébb 2001/2002-es évadja ellenére is minőségi hokis, 2001-ben oroszlánrészt vállalt az Avalanche kupagyőztes menetelésében. Yelle center létére védekező specialista, tipikus szerepjátékos.

Ami a Coloradót illeti: még Drury távozásával is marad a csatársorban nagyágyú elég. A végre egészséges Forsberg, a 2000/2001-es MVP Sakic, a vajkezű cseh Hejduk, a fiatal Tanguay és Reinprecht - van itt tűzerő bőven. Derek Morris érkezésével viszont megerősödik az addig csupán Rob Blake-ből és Adam Foote-ból álló hátvédsor. Morris még csak 24 éves, de pontosan beleillik Bob Hartley edző támadó szellemű sémájába.

Ch. Gáll András