Vágólapra másolva!

A nyitány napján a TNT tévétársaság kettős programban sugározza az Orlando Magic-Philadelphia 76ers, majd a Lakers-Spurs meccset (három óra az időeltérés a keleti és a nyugati part között.)

A draft első kiválasztottjának, a 226 centis kínai Jao Mingnek november 2-án lesz a televíziós bemutatkozása, amikor az ázsiai óriás csapata, a Houston Rockets a Toronto Raptorst fogadja. Ming ellenfele a korábbi houstoni legenda, a 39 éves Hakeem Olajuwon lehet.

Csökkent az NBA-s bértömeg/sport/csapat/amerika/20020717csokkent.htmlNew NBA fan fórumhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29977

Az ESPN október 30-án kezdi közvetítés-sorozatát, a sportcsatorna az 1983-84-es szezon óta először sugároz élőben NBA-meccseket.

A Turner Sports (TNT) 19 éve közvetíti a profi kosárliga mérkőzéseit, ebben az idényben 52 mérkőzés szerepel a programban, ezekből 48 a csütörtök esti kettős meccsek formájában. A TNT most először adja egyenesben az All-Star mérkőzését, február 9-én, Atlantából.

Az ABC és az ESPN az újonnan aláírt, hat évre szóló szerződés keretében kezdi meg a sugárzást. Az ABC 14 meccset ad - mintegy hússzal kevesebbet, mint előzőleg az NBC -, a karácsonyi kettős derbivel kezdődően, a két főcsoportdöntő (New Jersey-Boston, Sacramento-Los Angeles Lakers) visszavágójával.

Ch. Gáll András