Törölték a New York és a Berlin Marathont is

New York maraton
A runner participates in the TCS New York City Marathon on November 3, 2019 in New York. - Geoffrey Kamworor and Joyciline Jepkosgei sealed a double victory for Kenya at the New York Marathon on Sunday, storming to convincing wins in the men's and women's races at the annual showpiece. Kamworor, the 2017 New York champion, pulled clear in the closing stages to take the tape in Central Park 2hr 8min 13sec. (Photo by Angela Weiss / AFP)
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt törölték a november 1-jére tervezett New York Marathont és nem kerül sor idén a szeptemberre kiírt Berlin Marathonra sem.

A New York-i szervezők a döntést a futók, szurkolók, önkéntesek és stábtagok egészségének védelme érdekében hozták. "A New York Marathon törlése hihetetlen csalódás minden érintettnek, de egyértelműen erre az elhatározásra kellett jutnunk az egészségügyi és biztonsági szempontok figyelembe vételével" - áll a közleményben. New York mind az öt városrészét érintő viadalt tavaly 53 640 futó fejezte be.

Azt már áprilisban bejelentették, hogy szeptember 27-én nem kerülhet sor a 47. Berlin Marathonra, miután október 24-ig tilos ötezer főnél több embert megmozgató rendezvényt tartani a német fővárosban. A szerdán közölt döntés hátterében az áll, hogy az év későbbi szakaszában sem tudják megrendezni a viadalt.

A hat nagy maraton közül így a világjárvány miatt három biztosan elmarad ebben az évben: május végén jelentették be, hogy 1897 óta először nem kerül sor a Boston Marathonra sem. A Tokió Marathont pedig márciusban alig több mint kétszáz profi részvételével rendezték. A londoni versenyt április 26-ról október 4-re halasztották, a Chicago Marathon szervezői pedig eddig nem jelentettek be semmilyen változást az októberre kiírt verseny kapcsán.