Új szintre emelkedik a NOB és a WHO együttműködése a koronavírus után

sports Horizontal
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke
Vágólapra másolva!
Az egészséges életmód támogatását is szolgálja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) együttműködési megállapodásának megújítása.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának hétfői beszámolója szerint a koronavírus-járvány alatt a nemzetközi egészségügyi szervezet genfi székhelyén aláírt együttműködési egyezmény ékes példája a NOB és a WHO közös, a sport általi egészséges társadalom iránti elköteleződésének.

"Az utóbbi pár hónapban láthattuk, mennyire fontos a sport és a mozgás a fizikális és mentális egészség szempontjából. A sport életeket menthet"

- vélekedett Thomas Bach.

- tette hozzá a NOB elnöke.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A WHO főigazgatója, Tedrosz Gebrejeszusz leszögezte: örömmel tölti el a régóta fennálló partnerség hivatalossá tétele.

- mutatott rá.

Az új megállapodás részeként a NOB és a WHO közös kapcsolódási pontok feltérképezésére fog összpontosítani

az egészséges életmód, az alulról szerveződő sportesemények támogatása, valamint a fizikai inaktivitás elleni küzdelem

érdekében világszerte. A két szervezet új projektekben is együtt fog dolgozni, így a mentális egészségre is jobban oda fognak figyelni.

A MOB beszámolója emlékeztet: a NOB és a WHO partnersége 1984-re nyúlik vissza, amikor is aláírták az első együttműködési egyezményt. Az azóta eltelt időben számos, az egészséges életmód népszerűsítését és az alulról szerveződő sporttevékenységeket célul kitűző közös kezdeményezés és projekt látott napvilágot.