Vágólapra másolva!

Minden idők legnépesebb Telekom Vivicittája zárult a Margitszigeten

Idén minden eddiginél többen, 31.293-an neveztek a kétnapos 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futófesztiválra. A verseny vasárnapi távjai a hosszabb futások kedvelőit várta. A hétvége legnépszerűbb futamára, a 21 km-es félmaratonra egyéniben 8682 nevezés érkezett. Sokan közülük először tették próbára magukat: 1400 versenyzőnek ez volt élete első félmaratonja.

Reggel 9-kor Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapest főpolgármester-helyettese, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Révész Máriusz az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa és Szabó Melinda a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese indították el a 21 km-es táv futóit a Margitszigeten.

Sokan kerekesszékkel teljesítették a távot és természetesen idén is szép számmal indultak jelmezben. Az amatőr futók tízezrei között neves művészek, többek között Lévay Viktória színésznő, Epres Attila színész; és olimpiai bajnokok, mint Kovács Kokó István olimpiai bajnok ökölvívó, dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Storcz Botond olimpiai bajnok kajakozó, edző is teljesítették a távot.

A népszerű fesztiválra idén is nevezhettek cégek, hiszen ez a verseny a „Fut a cég" sorozat egyik állomása. A tavaszi megmérettetésre ötszáznál több cég 5500 futója jelentkezett. Rekordszámú idén az országok listája, ahonnan futók neveztek a versenyre: 89 országból érkeztek a résztvevők a főváros legnépesebb tavaszi futóünnepére.