Vágólapra másolva!
Idén is elindul a Vándortábor program felső tagozatos és középiskolás diákoknak 14 új útvonalon. Az erdei és vízi vándortáborok mellett idén kerékpáros táborra is lehet jelentkezni - jelentette be a keddi sajtótájékoztatón Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos.

A vándortáborokat az Országos Erdészeti Egyesület, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel közösen szervezték, a gyerekeknek minden felszerelést – bicikliket, hajókat, túrázáshoz szükséges kellékeket – biztosítanak.

Révész Máriusz elmondta, a programot azért indították el, hogy

közvetlen élményeken keresztül ismertessék meg Magyarország természeti és kulturális értékeit a fiatalokkal.

Az erdei, kerékpáros és vízi vándortáborok útvonalai végigvezetnek az ország legszebb területein: a Dunakanyarban, az Őrségben, a Szigetközben, az Alsó-Dunán, a Bakonyban, a Mecsekben, a Mátrában és a Felső-Tisza vidékén.

Sajtótájékoztatón ismertették a Vándortábor menetrendjét Forrás: http://vizivandor.hu

Elmer Tamás, az erdei vándortábor program projektfelelőse ismertette: öt hegységben – Mátra, Börzsöny, Pilis, Bakony, Mecsek – kialakították és tesztelték az egyhetes útvonalakat, 350 kilométernyi erdei túraútvonalon 18 táborhelyet építettek ki.

Pénzes Erzsébet, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség alelnöke azt mondta, hogy a hatéjszakás táborokat úgy alakították ki, hogy ismeretlen helyeket lehessen bejárni biztonságosan, kis forgalmú utakon kerékpárral, négy útvonalat alakítottak ki, amelyek

az Őrség-Vasi-hegyhát, Felső-Tisza vidék, Közép-Magyarország, és a Kőrösök völgyén át vezet. Június 18-tól augusztus 20-ig napi 20-60 kilométeres távokat jelöltek ki a gyerekeknek.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke elmondta a többi vándortáborhoz hasonlóan a jelentkezés a vízi táborozásra a www.vizivandor.hu oldalon elindult. A honlapon minden információ megtalálható a vízi vándortáborozási lehetőségről és a 2018-as szezontól elérhető vízi-osztálykirándulásokról is.

A tanév végén lesz lehetőség az osztálykirándulásra Forrás: http://vizivandor.hu

"A tavalyi év tanulságait levonva próbálunk minél szélesebb rétegeknek kedvezni VíziVándor táborainkkal,

A köztes nyári időszakban pedig az általános hosszabb táborainkra lehet pályázni."

Az idei táborokat, azaz az osztálykirándulásokat és a hagyományos vándortáborokat 2018 május 14. és szeptember 16. között bonyolítja le hat helyszínen az MKKSZ:

a Szigetközben, a Felső-Tisza vidékén, a Bodrogon, a Dunakanyarban Esztergomnál, Pakson és egy közös helyszínen a Bringásvándorral, a Körösök-vidékén.

A programokra minden alapfokú köznevelési vagy szakképzési intézmény, valamint civil szervezet pályázhat 18 év alatti korosztályban.

Aki pedig kedvet kapott, hogy Magyarország legkiemelkedőbb sportolóival túrázzon, az ITT jelentkezhet.