Vágólapra másolva!
A Téli Sportágválasztón január 27-én, szombaton 10 és 17 óra között több mint 20 mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők a Vasas Jégcentrumban (Budapest IV. kerület Homoktövis u. 1.), így mindenki megtalálja a neki való téli sportágat. A szombati ingyenes rendezvénnyel a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. szeretné felhívni a figyelmet, hogy MOZOGJUNK TÉLEN IS! Az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb dolgokról Dr. Kiss Gergelyt, a sportágválasztó szóvívőjét kérdeztük.

Miről is szól pontosan a rendezvény?
Tíz-tizenegy éve kezdődött az egész, amikor néhány lelkes ember kitalálta, hogy minél több gyereket és szülőt kellene megismertetni a sportágakkal, anélkül, hogy személyesen mennének oda a klubokhoz.

A téli program is megmozgat akkora tömeget, mint a májusi vagy szeptemberi?
Nem. Azoknál a helyszín sokkal nagyobb, ráadásul ott 115 sportágat tudunk bemutatni, itt körülbelül 23-at. A nyitott részen kutyaszános és kutyafogatos mozgásformákat lehet kipróbálni, bent pedig a jégkorongot és a korcsolyázást. De lesz célbalövés is, ami ugye biatloni sportág.

Január 27-én rendezik a IV. Téli Sportágválasztót Forrás: sporta

Milyen programokkal várják még az érdeklődőket?
Elsődlegesen az egyre népszerűbb téli sportágakat mutatjuk be. Ingyenes rendezvény, bárki jöhet, csak regisztrálni kell, ezt legegyszerűbben a sportagvalaszto.hu weboldalon lehet megtenni. Szeptemberben olimpikonok jöttek el,

most jégkoronggal készülünk, ahol zenészeink csapnak össze sztársportolókkal, mint például Horváth Gábor vagy Vereczkei Ákos.

Az eseménynek igazából három célja van: a sportágak kipróbálása, szakemberekkel való konzultálás és a példaképekkel való találkozás.

A választható sportágak

Alpesi Sí, Asztali hoki, Bob, Crokinole, Curling, Cyclocross, Dogscooterezés, Fakutya, Gyorskorcsolya, Hókorcsolya, Hoverboard, Jégkorong, Jégtánc, Kutyaszánhajtás, Kutyafogathajtás, Kutyás futás, Műkorcsolya, Nordic Walking, Rövidpályás gyorskorcsolya, Segway, Snowboard, Szánkó, Szinkronkorcsolya.
23 sportágból válaszhatnak, akik kilátogatnak Forrás: sportagvalaszto.hu

Mivel ösztönzik a gyerekeket?
A szervezők pontgyűjtő füzetekkel ösztönzik a közönséget, így az élményen túl, értékes nyereményeket is hazavihetnek az ajándéksorsolásról.

A Téli Sportágválasztó, mint ahogy a Nagy Sportágválasztó rendezvények mindegyike, díjmentesen látogatható, de REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!