Vágólapra másolva!
Klein Dávid és Suhajda Szilárd felkészülten várja az időjárási ablakot a Mount Everest alaptáborában.

A Magyar Everest Expedíció 2017 két hegymászója készen áll a Mount Everest megmászására, miután sikeresen teljesített három akklimatizációs kört, mindketten túlvannak a mélypihenés időszakán és visszaérkeztek az 5344 méter magasan lévő alaptáborba.

A háromfős csapat Klein Dávid, Suhajda Szilárd és Török Adina alaptábor-vezető az elmúlt napokat a 3440 méteren fekvő Namche Bazaarban töltötték, hogy ott kipihenjék magukat, és az oxigéndús környezetben regenerálódjon a szervezetük. Itt találkoztak az expedíció menedzserével, Stefano Favaróval is, aki az alaptáborból fogja figyelemmel kísérni a csúcsmászás eseményeit.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd Forrás: Magyar Everest Expedíció 2017

Az expedíció itthoni és kinti tagjai folyamatosan figyelik az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott előrejelzéseket, hogy mikor nyílik a hegymászók számára egy kedvező – enyhe szeles, alacsony páratartalmú – időjárási ablak a csúcs eléréséhez.

A jelenlegi tervek és az időjárás-előrejelzés szerint, napokon belül elindulhat a csúcsmászás hete. A Magyar Everest Expedíció 2017 hegymászói sporttörténelmet írhatnak, hiszen első magyarként oxigénpalack nélkül érhetnek fel a csúcsra.