Vágólapra másolva!
Olimpiai világ- és Európa-bajnokok részvételével zajlott le csütörtökön a 16. quatratlon gála, melyen sorozatban negyedszer Bohács Zsolt, korábbi vb-aranyérmes kenus győzött.

A Budapesti Elektromos Művek sporttelepén rendezett viadalon az indulók négy sportágban mérték össze felkészültségüket: a férfiak 3000, a nők 2000 métert futottak, ezután következett egyperces ergométeres evezés, majd mindkét nem számára 100 méter úszás, végül teniszezés. Az eredményeket speciális - a teljesítmény mellett a nemet, illetve az életkort is figyelembe vevő - ponttáblázat alapján számították ki.

A rendezők részvételi csúcsot regisztrálhattak, 44 férfi és nyolc nő küzdött egymással, az eddigi rekord 2004-ben volt, 48 fővel. Emellett négy csapat - az Eurosport, az MTV, a Duna TV és a színészek négy-négy fős együttese - is versengett. Utóbbiak közül, a szervezők tájékoztatása szerint az Eurosport bizonyult a legjobbnak.

A versengés színvonalát olyan kiválóságok emelték, mint az öttusázó Balogh Gábor, az úszó Gyurta Dániel, a kajakos Benkő Zoltán, Vereckei Ákos, Horváth Gábor, a kenus Kozmann György, Vajda Attila, Joób Márton és Szabó Attila, a tízpróbázó Zsivoczky Attila, a triatlonista Kuttor Csaba, illetve az úszó Kovács Ágnes, a kajakos Paksy Tímea és Patyi Melinda, az ökölvívó Csábi Bettina és a triatlonista Molnár Erika. A mezőnyben több korábbi eredményes versenyző is ott volt, így a győztes Bohácson kívül, az ugyancsak kenus Foltán László, illetve Szabó Attila.