Vágólapra másolva!
A professzionális síoktatók világbajnokságát négyévente rendezik meg, idén Finnország nyerte el a rendezés jogát. Levi városban adtak helyt a verseny rendezői a megmérettetésnek, amelyen, idén először, Magyarország is képviseltette magát.

Levi városában tavaly rendezték az első világkupa futamot. A kiváló körülményeknek és a jó szervezésnek köszönhetően a Nemzetközi Profi Síoktató Szövetség is ezt a helyszínt választotta, továbbá a városka elnyerte a 2005-2006-os alpesi világkupa-sorozat egyik versenyének rendezési jogát is. Hazánkat a Magyar Professzionális Sí- és Snowboard Oktatók Kara, a Síakadémia képviselte. A versenyen résztvevő oktatóink Kelen Ádám, Csorba Simon László, valamint Pálos Szabolcs voltak, akik több alpesi országot is megelőzve, kimagasló eredményt értek el.

Eredmények:

Csapatversenyben 16 induló között a 6-dik helyen végeztünk. A negyeddöntőben, a később a 2. helyen záró finn válogatottól szenvedtünk vereséget. Egyéniben a legjobb eredményt Kelen Ádám, az Akadémia vezető oktatója érte el. Az elit kategóriában a 22-dik helyen végzett, megelőzve számos vezető alpesi ország, köztük Japán, Horvátország, Oroszország, Szlovénia, Ukrajna, Szerbia versenyzőit, valamint számos osztrák, svájci és olasz vetélytársat is.

Nem mellékes körülmény, hogy a magyar indulóknak a sportág nagyhatalmainak legjobb oktatóival kellet felvenniük a versenyt. Tekintettel a hazai és a résztvevő országok felkészülési lehetőségeire, helyi adottságaira és arra, hogy a részvevők egy része aktív, világkupákon is komoly eredményekkel rendelkező versenyző, eredményünk kimagaslónak mondható.