Vágólapra másolva!
Mind a férfiaknál, mind a nőknél Hawaii-on rendezik a hullámlovas-vb sorozat idei, utolsó futamát. A fiúknál már eldőlt, ki lesz az idei bajnok, a nőknél ketten nyerhetnek még. Persze Hawaii-on minden megtörténhet, így két izgalmas versenyre van kilátás.

A férfiaknál már Brazíliában eldőlt, hogy Kelly Slater lesz 2005. év világbajnoka. Életében hetedik alkalommal. Persze, ettől függetlenül mindenki nagyon várja a szezon utolsó, 11 világbajnoki futamát, a helyszín ugyanis a "világ szörfcsodája", a legtöbbet fotózott és talán leghíresebb hullám, a Pipeline. Hawaii legendás hulláma, még a legjobb szörfösök számára is méltó ellenfél, ahol 4-5 méteres hullámok alagútjai várnak rájuk. Itt nagyon sokat számít a helyismeret és a jó időzítés.

Tavaly például Jamie O'Brien, aki szabadkártyával indult a versenyen, ott lakik Hawaii-on, a Pipeline-tól látótávolságra, meglepetésre mindenkit megvert. A Pipeline Masters tekintélyét bizonyítja, hogy még egy év múltán is gyakran gratulálnak neki. És természetesen címvédőként, idén is kapott szabadkártyát, annak ellenére, hogy nem tagja a világbajnoki sorozat top 45-ös mezőnyének.

Persze, a friss világbajnok is nyerni megy Hawaii-ra. Már ötször nyert itt, de legutoljára még 1999-ben. Ő is tudja azonban, hogy a legendás versenyre a többiek is nagyon fenik a fogukat.

A Pipeline Masters-szel egyidőben, a karácsony előtti két hétben a nők is versenyeznek, szintén Hawaii-on. A Honolua-öbölben rendezik az ő világbajnoki sorozatuk utolsó, idei futamát, a Billabong Pro Mauit (dec 8-20 között). A fő különbség, hogy náluk még nem dőlt el, hogy ki lesz a 2005-ös világbajnok. A pontversenyben az ausztrál Chelsea Georgeson vezet, de a perui Sofia Mulanovich még behozhatja. Sofia a címvédő világbajnok, Chelsea viszont a Billabong Pro Maui címvédője. A perui lány csak akkor lehet idén is világbajnok, ha most nyer, vagy legalább második lesz és a barátnője nem nyer. Minden más esetben az ausztrál lányé idén a vb-cím.