Vágólapra másolva!
Vasárnap immár 12. alkalommal rendezik meg Fonyódon a középtávú triatlon országos bajnokságot, amely 2,5 km úszásból, 80 km kerékpározásból és 20 km futásból áll.

A budapesti sajtótájékoztatón a szervezők elárulták, hogy a megszokott pályán ezúttal a közönség jobb kiszolgálása és a látványosabb verseny érdekében változtattak. Az első számot természetesen a Balatonban rendezik, míg a kerékpározás során az eddigi egy körrel szemben ezúttal kettőt tesznek meg, azaz a nézők nem csak az elején és a végén láthatják, hogy ki vezet a versenyben, hanem féltávnál is. Ugyanezen oknál fogva a futás három helyett négykörös lesz.

- A kerékpározás sokkal inkább nyomon követhető lesz, azonban a versenyzőktől nagyobb odafigyelést igényel majd, mert nem lesz az autósok elől lezárva az útszakasz. - mondta Lomnici Attila főszervező, hozzátéve: a viadal népszerűségét jól mutatja, hogy már több mint 200-an adták le nevezésüket.

A verseny összdíjazása egymillió forint, s ugyanekkora értékben osztanak szét díjakat is az indulók között, akik az előrejelzések szerint nyári melegben, azaz ideális körülmények között küzdhetnek meg egymással.

Amennyiben a férfiaknál 2001, 2003 és 2004 után ismét Hóbor Péter nyer, akkor ő lesz a viadal legeredményesebb versenyzője. Rajta kívül még Kropkó Péter diadalmaskodott háromszor.