Vágólapra másolva!
A szerencsés utazás után jelenleg Iszlámábádban állomásozik a Mol-K2-expedíció hét hegymászója, akik várhatóan szerda délelőtt kapják meg a hivatalos engedélyt a 8611 méteres K2 meghódítására.

A Mol-K2-expedíció jelenleg Pakisztánban tartózkodik, ahol a főtámogató helyi kirendeltségének vendégszeretetét élvezik. Hétfőn találkoztak összekötő tisztjükkel, akivel előkészítették a szerdán esedékes hivatalos fogadásukat a helyi Turisztikai Minisztériumban. Ekkor, a holnap délelőtti ún. "breefing" során fogják átvenni a csúcs megmászásához szükséges engedélyeket és hivatalos okmányokat.

Csütörtökön indul tovább az expedíció héttagú csapata Scarduba, az egykori selyemút mentén. A hegymászók az ott eltöltendő két nap során fogják beszerezni a csúcstámadáshoz szükséges eszközöket, valamint az ételutánpótlást.

Mint Kollár Lajos, a Mol-K2-expedíció vezetője elmondta, jelenleg nincs internetkapcsolat Pakisztán és a külvilág között, ezért csak a magukkal vitt műholdas telefonon érintkeznek a budapesti sajtóközponttal. Mindenesetre biztosítottak minket afelől, hogy az expedíció tagjai továbbra is kitűnő egészségnek örvendenek, a hegymászók izgatottan tekintenek a rájuk váró kalandok elé.