Vágólapra másolva!
Alig hasonlított lábbelire a tízéves amerikai Noah Nielsen sportcipője, mégis meghozta az áhított első díjat a kisfiú számára a Vermont állambeli Montpelier város hagyományos tavaszi cipőbűzversenyén, amelyet az egyik lábszagűző termékeket gyártó cég szervezett.

A siker titka az, hogy soha nem viselek zoknit - nyilatkozta Nielsen, aki hat másik versenyzőt utasított maga mögé az immár harmincadik alkalommal megrendezett vetélkedésen. "A bűzt a cipő belsejéhez folyamatosan dörzsölődő, meztelen, izzadó lábaim okozzák" - mondta büszkén a kisfiú.

Lábszag ellen tud valaki valamit?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=61863Szóljon hozzá!

A győztes lábbeli egyébként egy hároméves Adidas sportcipő, amelyet tulajdonosa szigetelőszalaggal ragasztott össze azokon a helyeken, ahol a folytonossági hiány már a cipő rendeltetésszerű használatát akadályozta. Lyuk azonban a lábbelin maradt így is elég, s a réseken itt-ott kikandikáltak viselőjének retkes lábujjai.

Emberi láb nem lehet ilyen büdös - mondta az egyik montpelier-i városatya, miközben a zsűritagok elakadó lélegzettel, szorosra zárt szájjal tanulmányozták a cipőt.

Nielsen egyébként már veteránnak számít a versenyen, s mivel tavaly hajszállal szorult csak a második helyre, ebben az évben még keményebben "edzett" a győzelem érdekében.

Mivel szülei az ominózus darabot már alkalmatlannak találták iskolai viseletre, a kisfiú a verseny előtti időszakban reggelente és délutánonként viselte a cipőt, sőt, az utolsó éjszaka még alvás közben, az ágyban is. A felkészülési időszak hajrájában egy hétig nem akart fürdeni, de mivel születi ezt kategorikusan megtiltották neki, többnyire úgy fürdött a kádban, hogy lábait rendre a víz fölött tartotta, nehogy véletlenül lemossa róluk az izzadságot s vele a győzelemmel kecsegtető lábszagot.