Vágólapra másolva!
Nick Moloney kiesését követően már csak tizenhárman vannak versenyben a Vendée Globe-on, a világ legnehezebbnek tartott vitorlásviadalán.

Az ausztrál hajós azért volt kénytelen búcsúzni a versengéstől, mert vitorlásáról, a Skandiáról letört a tőkesúly. Vélhetően csapata segítségével tud majd kikötni valahol Brazíliában.

Eddig hat résztvevő, a francia Hervé Laurent (UUDS), Roland Jourdain (Sill et Veolia), Marc Thiercelin (Pro-Form) és Patrice Carpentier (VM Matériaux), valamint az osztrák Norbert Sedlacek (Brother) és a brit Alex Thomson (Hugo Boss) vált ki a húszfős mezőnyből.

A Vendée Globe résztvevőinek kikötés és külső segítség nélkül kell megkerülniük a Földet.

Közben az élcsoportban továbbra is változatlan a sorrend, vezet a francia Vincent Riou (PRB), őt követi honfitársa, Jean Le Cam (Bonduelle) és a brit Mike Golding (Ecover). A triónak már csak mintegy kétezer mérföldet kell megtennie a nyugat-franciaországi Les Sables-d'Olonne-nál lévő célig.

Az állás az élcsoportban (január 25-én, közép-európai idő szerint 16 órakor): 1. Vincent Riou (francia, PRB) 1965,7 mérföldre a céltól 2. Jean Le Cam (francia, Bonduelle) 39,3 mérföld hátrány 3. Mike Golding (brit, Ecover) 92,2 mf. h. 4. Dominique Wavre (svájci, Temenos) 936,7 mf. h. 5. Sébastien Josse (francia, VMI) 955,7 mf. h. 6. Jean-Pierre Dick (francia, Virbac-Paprec) 2299,7 mf. h.