Vágólapra másolva!

35 óra cápák között, sértetlenül

35 órát hányódott egy bambuszrúdba kapaszkodva a cápáktól hemzsegő óceánban egy 36 éves ausztráliai halász, és végül - néhány égési sebtől és a nagy kimerültségtől eltekintve - ép bőrrel megúszta a kalandot, apját viszont elnyelte az óceán.

A két férfi az Ausztrália keleti részén lévő Aranypart - Gold Coast - magasságában szenvedett hajótörést. Queensland állam tengeri mentőszolgálatának szóvivője elmondta, hogy Dave Richardson, a szerencsétlenül járt, de szerencsés halásznak az utolsó pillanatban sikerült megragadnia egy ötméteres bambuszrudat. Ahhoz kapaszkodva sodródott vagy száz kilométert, míg csak észre nem vette egy másik halász - aki először óriásteknőst vélt felfedezni a felé úszó formában. "Nem nagyon sodródnak erre emberek" - mondta el Steve Hickman, a megmentő, akit igazi úriemberként köszöntött a vízből a másik férfi: "Örülök, hogy találkozhattam Önnel..."

Dave Richardsont a nap okozta égési sebekkel, kiszáradással és kimerültséggel szállították kórházba, de az orvosok szerint hamarosan talpraáll majd.