Vágólapra másolva!
Ernesto Bertarelli, a vitorlázó Amerika-kupa-győztes Alinghi tulajdonosa sajtóértesülések szerint több tízmillió dollárral segíti a rivális Team New Zealandot.

A New Zealand Herald úgy tudja, a svájci üzletember Grant Daltonnak, az új-zélandi csapat vezetőjének a kérésére támogatja a tavalyi döntőben legyőzött vetélytársat. Az összeg állítólag nem éri el a 60 millió dollárt, amennyi az új-zélandiak költségvetéséből hiányzik a 2007-es Amerika-kupa-induláshoz, de nem is sokkal marad el attól.

"Bertarelli magánemberként segít. Az én feladatom, hogy összeszedjem a pénzt a részvételhez, ehhez pedig kellett az ő támogatása. Azt hiszem, az az érdeke, hogy Valenciában ne a Team New Zealand nélkül rendezzék meg az Amerika-kupát. Ez olyan lenne, mint egy labdarúgó-világbajnokság Brazília nélkül" - mondta a földkerülő rekorder Dalton, aki a közelmúltban szerezte meg az Emirates Airlines cég szponzorációs támogatását.

A világ legrégebbi és leghíresebb vitorlásversenyét tavaly óriási meglepetésre nyerte meg a svájci Alinghi, miután a döntőben 5-0-ra győzött a címvédő új-zélandiak ellen, így a viadal 1852 óta íródó történetében először született európai siker. A 2007-es valenciai részvételhez 80-100 millió eurós büdzsére van szükségük a csapatoknak.