Társoldalunk:

Bóta Kinga az evezőt golyóra cserélheti

Az olimpiára készülő női kajak négyes tagját, Bóta Kingát, lehet, hogy a jövőben a magyar pétanque csapat tagjaként is láthatjuk majd.

Forrás: MTI
A sportágváltás gondolata az elmúlt hétvégén rendezett baráti kerti parti után vetődött fel, ahol Kinga remekül szerepelt a híres francia szabadidős játékban. Több kajakos társát és több színész barátját  is megelőzve végzett Viski Erzsivel párosban a második helyen.

- Eddig is szerettem ezt a játékot, de ez után az értékes helyezés után még inkább finomítani fogom a technikámat. - értékelt Bóta Kinga - A játékot nem teljesen szabályos körülmények között egy kiszáradt patak medrében, de fantasztikus hangulatban játszottuk végig. Ellenfeleim között Kovács Kati, Storcz Botond mellett olyan színész barátaim is voltak, akik már régóta szerelmesei ennek a sportágnak, és nagyon jó technikával dobnak vagy gurítanak. A pétanque nagyon jó és izgalmas játék, teljes kikapcsolódást nyújt számomra, bár sajnos most az olimpiai felkészülés miatt igen kevés időm van arra, hogy ilyen kellemesen töltsem az időmet. Az olimpia utánra már megbeszéltük a visszavágót a többiekkel, akik a tv képernyője előtt szurkolnak és izgulnak majd értem és a lányokért.

KAPCSOLÓDÓ CIKK