Vágólapra másolva!
A Magyar Kyokushin Karate Szervezet  nagy múltú, idén immár 27. alkalommal megrendezett edzőtáborozásán 50 ellenféllel kellett eredményesen megküzdenie annak, aki a 3. danfokozatú mestervizsgát teljesíteni akarta. Az emberpróbáló feladat öt jelöltnek sikerült jelesre.

A most hétvégén zárult nyári nemzetközi táborban, amelynek Furkó Kálmán elnök, 6 danos mester vezetésével ezúttal is a pécsi egyetemváros adott otthont, 37 klub képviseletében 250 karatéka vett részt - mondta el Kalmár Árpád, az MKKSZ sajtómenedzsere.

Az övvizsgára jelentkezettek mintegy kétharmada teljesítette a könnyűnek egyáltalán nem nevezhető tesztet. A feladatsorba tartozó küzdésben az első danért 30, a másodikért 40 ellenfél várt a legbátrabbakra. A 3. dan elérésének, vagyis a fél száz kióssal vívott küzdelemnek a követelményeit öten - Árvai Gábor, Nemes József, Sütő Ferenc, Lázár Tibor és Horváth Tamás - teljesítették sikerrel.

A tábor napi programjában egyórás reggeli kondicionáló edzés, kétórás délelőtti technikai és szintén kétórás délutáni küzdőtechnikai tréning kapott helyet, ezt egészítette ki az edzéselméleti előadás, amelyet Dubecz József, a TF adjunktusa tartott.