Vágólapra másolva!
Eddig kétszázötvenen jelentkeztek a 37. Nemzetközi Tisza-túrára, amelynek résztvevői július 25-én Tiszabecsről indulnak, és a folyó magyarországi szakaszát végigevezve, augusztus 13-án érkeznek Szegedre - tájékoztatott a szervező Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Természetbarát Szövetség elnöke csütörtökön.

A vadvízi kiránduláson résztvevők 17 helyen kötnek ki a Tisza-partján, s felkereshetik az érintett települések, így például Szatmárcseke, Dombrád, Tokaj, Tiszaújváros, Tiszafüred, Kisköre, Szolnok, Csongrád és Mindszent kedvelt idegenforgalmi helyeit is - mondta Haraszti Béla.

A szövetségi vezető közölte: a túrázók közül 110-en úgynevezett előtúrán vesznek részt a folyó kárpátaljai szakaszán. Ők július 20-án gyülekeznek a tiszabecsi strandon, másnap reggel lépik át a magyar-ukrán határt, és Bustyaházánál teszik vízre a kajakokat, kenukat, s onnan Nagyszőlős és Tiszaújlak érintésével eveznek vissza Tiszabecsre.

A szabolcsi településen gyülekezik július 24-én a túra teljes mezőnye, s ott még lehet jelentkezni a résztvevők közé, egészen a 19.00 órakor kezdődő megnyitóünnepségig - tette hozzá az elnök.

Július 25-én 9.00 órakor lesz a rajt, s az első nap 23 folyamkilométert tesznek meg az evezők, Szatmárcsekéig. Aztán minden nap egy-egy újabb állomás, Vásárosnamény, Tiszamogyorós, Tuzsér, Dombrád, Gávavencsellő, Tokaj, Tiszadada, Tiszaújváros, Tiszacsege, Tiszafüred, Kisköre, Nagykörű, Szolnok, Vezseny, Tiszakécske, Csongrád, Mindszent, majd végül Szeged következik.

Az 569 folyamkilométeren a résztvevők egyetlen pihenőnapot tartanak, augusztus 10-én, Tiszakécskén.

Haraszti Béla megjegyezte: a nemzetközi Tisza-túra ma már Európa-szerte ismert, az idei vízi kirándulásra is a kontinens minden országából várnak résztvevőket.