Vágólapra másolva!
A negyedik helyen végzett a Fekete László, Mészáros Tibor és az osztrák Bernd Keschbaumer alkotta közép-európai együttes a világ legerősebb emberei kontinens-csapatvilágbajnokságán szombaton Pécsett. A győztes a balti államok csapata lett.

Az első alkalommal megrendezett tornán a földkerekség legerősebb emberei ezúttal nem országaik képviselőiként, hanem háromtagú, régiós csapatokba tömörülve mérkőztek meg egymással.

A közép-európai, a Benelux, az ibériai, a skandináv, a balti, valamint a világcsapat tapasztalt és a közönség által kedvelt erős emberei golyórakásban (150-210 kg), vegyes súlyok cipelésében (110-300 kg), farönknyomásban (125 kg-tól), söröshordók emelésében (800 kg-tól), gumiköpeny forgatásában (350 kg), valamint súlyok lépcsőn való cipelésében (250, 275, 300 kg) jeleskedtek.

A közép-európaiak nem kezdtek jól. A sikerszámuknak tartott golyóemelésben csak az ötödik helyen végeztek, de a közönség biztatása mellett, szívós kemény munkával a negyedik szám végére - holtversenyben a balti államok csapatával - már az első helyen álltak.

A söröshordók emelésekor azonban Fekete László vádliizom-szakadást, majd egy eséstől bordatörést is szenvedett, és az őt nélkülözni kénytelen csapata sem farönknyomásban, sem vegyes súlyok cipelésében nem tudott az elvárásoknak megfelelően teljesíteni, így a torna végére visszaesett a negyedik helyre.

A versenyen nemcsak Fekete László, hanem a Benelux csapatot erősítő német Heinz Ollesch is lábsérülést szenvedett, az ibériai együttesbe tartozó spanyol Jorge Gonzálezt pedig kórházba kellett szállítani, mert magára ejtett egy 135 kilogramm súlyú farönköt.

Mindezzel a szervezők olyannyira nem számoltak, hogy sem mentő, sem orvos nem volt szolgálatban a nemzetközi eseményen.

A világ legerősebb emberei kontinens-csapatvilágbajnokság végeredménye:
1. balti államok
2. Benelux
3. skandináv
4. Közép-Európa
5. világ
6. Ibéria