Vágólapra másolva!
Alig két hét választ el egy sporttörténelmi eseménytől: július 16. és 18. között a tatai Öreg-tó partján, az Old Lake Golf & Country Club-ban rendezik az OTP Bank Ladies Central European Open női professzionális golfversenyt. A torna újdonságnak számít hazánkban, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy profi versenyt rendeznek a közép-kelet európai régióban.

A versenynek otthont adó tatai klubban a pálya, a gyep, a klubház és a Diana Golf Hotel is drámai változtatáson ment át, hogy megfeleljen a nemzetközi szövetség, a Ladies European Tour (LET) előírásainak. Igaz, a hónap elején tapasztalt esőzések többször is megijesztették az úgynevezett "greenkeepereket", de Dr. Bábos Réka klubigazgató állítja, hogy minden a legnagyobb rendben van.

"Több felkészülési tornát is rendeztünk az elmúlt hétvégéken, komolyabb gond nélkül. Szerencsére az idő is kegyes volt hozzánk és az előre beütemezett tempóban haladunk a felkészüléssel" mondta a klubigazgató, aki maga is amatőr játékos.

A szervezőbizottság öt tagja ellátogatott a hónap elején a BMW Ladies Italian Open-re Rómába, ahol hasonló paraméterekkel szerveztek profi versenyt a hölgyek számára. "Rengeteg hasznos tapasztalattal lettünk gazdagabbak" - mondta Balestra Piroska, a tatai verseny projektigazgatója.

"Találkoztunk a LET képviselőivel, akik kételyeinket eloszlatták. Tartottunk például a játékosok különleges kívánságaitól, de állítólag a hölgyek sokkal alkalmazkodóbbak, mint a férfiak, viszont különc módon öltözködnek."

Az egyik rendhagyóan öltözködő profi a német Elisabeth Esterl, aki legutóbb a hollandiai Zandvortban rendezett KLM Ladies Open-en magabiztosan, két ütés előnnyel győzött a spanyol Marta Prieto előtt. Itt lesz a tapasztalt angol Trish Johnson és Allison Nicholas, a franciák reménysége, Karine Icher és vetélytársa, Ludovine Kreutz, a svéd Maria Hjorth, valamint az egyetlen orosz profi golfozó, az alig 20 éves Uliana Rotmisztrova.

Ch. Gáll András