Vágólapra másolva!

Ultrakönnyű repülők találkozója

Az ultrakönnyű repülők második országos találkozóját rendezik meg a Nógrád megyei Rétság és Tolmács közötti repülőtéren a hét végén - tájékoztatott az egyik szervező szerdán.

A motoros sárkányrepülők és a 450 kilogramm alatti merev szárnyú gépek tartoznak az ultrakönnyű repülők kategóriájába - mondta el Keserű Lászlóné, a budapesti Nimbusz repülőklub tagja.

A szervező közlése szerint több száz sportolót és több ezer nézőt várnak a programra.

Kiemelte, hogy ez az egyetlen találkozó az országban, amely összefogja az ultrakönnyű repülőket. A pénteken kezdődő háromnapos program a kísérőrendezvényeknek köszönhetően erre az évre már turisztikai programmá fejlődött - tette hozzá.

A sárkányrepülésről a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/szorakozas,_pihenes,_sport/sport/legi_sport/sarkanyrepules/

Az ultrakönnyű repülők bemutatása és az ejtőernyős ugrások mellett folyamatosan szervezett sétarepülés és sétalovaglás is várja a látogatókat.

A sétarepülésnek nincs kötött útvonala, a vendégek kívánság szerint repülhetnek a Börzsöny, a Bánki-tó vagy Rétság fölött - mondta Keserű Lászlóné.

Tájékoztatása szerint modellezők bemutatói, koncertek, díszmadár-kiállítás, lovas- és íjászbemutatók egészítik ki a találkozót, amelyen nem marad el a sárkányrepülők ügyességi versenye sem.