Vágólapra másolva!
Kiváló a Balaton és a Velencei-tó vízminősége - közölte pénteken a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség igazgatója.

Kling István elmondta: a környezetvédelmi felügyelőség és a területileg illetékes tisztiorvosi szolgálat vizsgálatai alapján a Balaton vízminősége összességében kiválónak tekinthető.

A vízminőségi tájékoztató rendszerbe bevont huszonnyolc strand közül a vízminták alapján huszonnégy kiváló, négy megfelelő minősítést kapott. Ugyancsak kiváló minőségűnek találták a Siótour Rt. által üzemeltetett hat fürdőhely vizét is a szakemberek - tette hozzá az igazgató.

"Összességében kiválónak tekinthető a Velencei-tó vízminősége is: 10 strand kiváló, 3 megfelelő minősítést kapott a héten elvégzett vízmintavizsgálatok alapján" - közölte Kling István.

A környezetvédelmi szakemberek szerint egyik nagy tónál sem mutatkoznak az algák túlszaporodására utaló jelek, jóllehet számuk kismértékű növekedésével lehet számolni - mondta az igazgató.

Megjegyezte: a Balaton és a Velencei-tó vízminőségéről, az időjárás-előrejelzésről, az UV-B sugárzás várható alakulásáról, a vízállásról a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium hivatalos honlapjáról is tájékozódhatnak a víkendezni vagy nyaralni indulók.