Vágólapra másolva!
A Magyar Marathon Klub szervezésében július 4-én kerül sor az idei Balaton-átevezésre. A mezőnyre 22 km-es táv vár, rajt az alsóörsi strandon.

Az evezősök július 4-i nagy összejövetelén minden olyan vízi jármű részt vehet, amelyet emberi erő hajt. A szervezők idén tizenegy kategóriában hirdetnek versenyt, ez alapján minden hajót besorolnak. Még a horgászcsónakokat sem utasítják vissza, de az efféle vízialkalmatosságok a normál 22 km-es táv helyett 11 km-en mérkőznek meg egymással. A versenyben megéri jól szerepelni, mert a legjobb egyes, a legjobb kettes és a legjobb négy vagy többszemélyes túrahajós egységeket egy-egy értékes túrakenuval díjazzák.

A látványos mezőny július 4-én, vasárnap délelőtt 11 órakor rajtol. A helyszínen nevezni reggel 8-tól 10.30-ig lehet. Az egyetemisták és a nagy létszámú csapatok nevezési díjkedvezményt kapnak. Előnevezésre július 1-ig van lehetőség. További információ a Magyar Marathon Klub 367-3234 és a 70/315-0505 telefonszámán, az [email protected] email-címen kapható.

A következő balatoni vízitúrázó megmérettetésre július 23-25 között kerül sor, ez a Balaton Tour Balaton-kerülő túra lesz.

Fábik Tibor