Vágólapra másolva!
Az egyéni megméretések után a hétvégén Pozsonyban, a regionális Európa-bajnokságon vesznek részt a magyar karatésok legjobbjai.

A versenyt a Klubcsapatok Európa-bajnoksága helyett hívta életre két éve az Európai Karate Szövetség (EKF), 85 régióra osztva fel a kontinens területét. A szabályok értelmében minden régió külön gárdával képviseltetheti magát, így a sportágban élenjárók közül az angolok például 3, a franciák 4 csapatot indíthatnak, a férfiaknál 5 (plusz 2 tartalék), a nőknél 3 (+1) fővel.

A régiók 2 idegenlégióst is "besorozhatnak" erősítésképpen, így némely csapatok sokszor az egyes nemzeti válogatottaknál is ütőképesebbek.

A két magyar csapatot felnőtt- és juniorválogatott-kerettagokból jelölte ki a szövetség. Szombaton a nők között a Tóth Beatrix (KEK), Klíma Zsuzsanna (ESE), Bódi Renáta (Topkids) és Ruzsvai Melinda (Topkids) összetételű együttes indul, s vasárnap lép a küzdőtérre az S. Kovács Ádám (Maccabi VAC), Bechtel Richárd (KEK), Papp Miklós (Budai XI.), Baranyai Dávid (Kowax), Ruzsinszki György (HKA) és Rózsahegyi László (HKA) alkotta férficsapat.