Vágólapra másolva!
Pénteken megnyílt a horgászok számára a tihanyi Belső-tó, amelybe hétfőn 35 mázsa pontyot telepít a horgásztóként hasznosított tavat kezelő, önkormányzati tulajdonban lévő Tihany Kht. - tudtuk meg a tógazdától.

A 28 hektár területen fekvő, a közepén két méter mély tihanyi Belső-tóban pontyon kívül elsősorban ezüstkárászt lehet fogni, de a Balaton-környék vizeire és a Balatonra jellemző egyéb fajták képviselői - például keszeg, süllő, csuka és harcsa - is horogra akadhatnak a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, gyönyörű környezetben fekvő tóban.

A napi horgászjegy ára kétezer forint, s ez reggel hattól este hatig érvényes - mondta a tihanyi szakember.

Évente több ezer hazai és külföldi horgász vált jegyet Tihanyban, hogy a félszigeten lévő Belső-tavon próbáljon szerencsét.

A horgász idegenforgalom föllendítése érdekében idén nyáron hétvégeken éjszaka, a csillagok fényénél is megpróbálkozhatnak majd a halfogással azok a horgászok, akik jó levegőre, tiszta, vízparti környezetre vágynak, s ezt a falu és az évezredes bencés apátság alatt, a sötétben is fölsejlő hegyvonulatokkal körülvett tó partján keresik.