Vágólapra másolva!
A héten lehullott nagy mennyiségű hó biztossá tette, hogy komoly, többezres tömeg indul meg hazánk egyetlen valamirevaló sípályája felé, Bánkútra.

Azt lehet mondani, a január 21-én átadott új felvonó pont idejében készült el, hiszen a héten lehullott nagy mennyiségű hó príma pályákat varázsolt Bánkútra. Hét végén már összesen hat felvonó várja a minden bizonnyal nagyszámban ide látogató téli sportok szerelmeseit. Az összes pálya használható, és a jelenleg 35 cm-es hó igen jó minőségűnek mondható. Folyamatosan döngölik a havat, és talán a hétvégéig még várható némi hóesés is.

A bánkúti sípálya környékén mindenki megtalálhatja a magának való téli sportot, hiszen a sífutástól elkezdve a szánkózásig mindenre van kijelölt terület. Akinek esetleg problémája van a felszerelésével, szervizt és kölcsönzőt is talál a pályán. Persze az is eltöltheti Bánkúton az időt, aki nem síel, hiszen remek étterem és büfé, sőt motel is van.

Bánkútot, többek között Diósgyőrből, menetrend szerinti síbuszokkal lehet megközelíteni.

A meteorológusok által ígért hétvégi melegedés még nem fogja befolyásolni a pálya minőségét, de kérdéses, hogy a jövő heti plusz 7 fok milyen olvadást eredményez majd. Addig is, aki teheti, látogasson el Bánkútra.