Vágólapra másolva!

Korcsolya- és szánkópálya Zebegényben

Zebegényben szombaton megnyílt a téli sportcentrum, ahol az időjárás jóvoltából korcsolyázni, szánkózni lehet, a sípálya azonban egyelőre nem használható - közölte az üzemeltető Zebegényi Sportegylet vezetője.

Az első nap legtöbben a 35x20 méteres korcsolyapályát vették igénybe, ahová nemcsak a helybéliek, hanem Budapestről és a szlovákiai Szalkáról is érkeztek vendégek. A 20 centiméter vastagságú jéghez szükséges vizet a pálya mellett csörgedező patak medréből szivattyúzták ki, s a tartós fagyok nyomán vált csúszkálásra alkalmassá - mondta Pálmai Béla.

Hozzátette: mivel a környéken egyelőre csupán öt centi vastagságú hó hullott, a 360 méter hosszú, ingyen igénybe vehető szánkópályán egész nap dolgozik a svájci gyártmányú hóágyú. Ennek eredményeként 10 centiméteres hó alakult ki.

Jól használható a három kilométer hosszúságú, erdei fák között kígyózó, a Dunakanyarra szép látványt nyújtó sífutópálya is. A fennsíkra lift viszi a sportolókat. A két lesiklópálya azonban még nem vehető igénybe, ide legalább 20-25 centi hórétegre lenne szükség, hogy használni lehessen - tájékoztatott Pálmai Béla.

A téli sportcentrum a helyi önkormányzat tulajdonában lévő területen működik, fenntartásához a budapesti XII. kerületi önkormányzat is hozzájárul. Ennek fejében kedvezményesen sportolhatnak Zebegényben a kerület lakói.